Agenda

25
April
2018

Kennisversnellingsdag – 25 april 2018

BOB, Zilverstraat 69, Zoetermeer

Nieuw zijn de kennisversnellingsdagen van Stroomversnelling i.s.m. BOB. De eerste kennisversnellingsdag zal plaatsvinden op 25 april van 12.00 – 17.00 uur bij BOB in Zoetermeer.

Kennis en ervaring delen. Een onderdeel dat voorheen in het ochtendprogramma van de samenwerkdag een plek had, krijgt in 2018 een eigen programmering. Voor nieuwe leden en medewerkers van bestaande leden die nieuw zijn of nieuw aan de slag gaan met nul-op-de-meter organiseren we Kennisversnellingsdagen. Het vaste onderdeel van deze dagen bestaat uit de CrashCourse, een compact maar compleet beeld van bouwen en renoveren met zeer hoge ambities (NOM) en Bewonersparticipatie, een sleutelsuccesfactor. Het variabele onderdeel stellen we graag vast in samenwerking met de leden.

Nieuw is ook dat we deze dagen samen organiseren met BOB, de welbekende opleidingsorganisatie. Hierdoor kunnen we de kennisversnellingsdagen ook onder de aandacht brengen van een grotere groep (niet-leden).

Niet-leden kunnen deze dagen tegen kleine bijdrage van €59,- ook bijwonen, inschrijven kan via: https://www.bob.nl

Voor leden van Stroomversnelling zijn de dagen uiteraard gratis.

1ste Kennisversnellingsdag – 25 april 2018 – 12.00 – 17.00 uur

CrashCourse

In een compacte workshop komen alle aspecten van renoveren en bouwen met hoge ambities(NOM) – in samenhang – aan bod. Van financiering en wetgeving tot prestatiegarantie en bewonerscommunicatie. Centraal staat de vraag: Kan NOM-(ver)nieuwbouw ingezet worden als middel om comfortabel en betaalbaar wonen mogelijk te maken? Tijdens het bespreken van de verschillende aspecten worden  de beelden, meningen en eerste ideeën van de deelnemers hierover geïnventariseerd. Hierdoor krijgt u niet alleen inzicht in NOM-(ver)nieuwbouw, maar ook een eerste indruk van de heersende ideeën over kansen en (on)mogelijkheden. Dit inzicht kunt u prima gebruiken om de eventuele vervolgstappen te bepalen.

Bewonersparticipatie

Samenwerken en het centraal stellen van bewonersbelangen zijn belangrijke succesfactoren zijn van renovaties met hoge energieambities. Er zijn veel lessen geleerd over bewoners in nul-op-de-meter renovatietrajecten. Wat maakt nul-op-de-meterrenovaties anders voor bewoners? Waar worden ze blij van en wat zijn ergernissen met betrekking tot hun nieuwe woning? Wat zijn succesfactoren gedurende het voorbereidingsproces van de renovatie? Daarnaast bespreken we welke communicatie nodig is richting bewoners rondom specifieke nul-op-de-meteronderwerpen zoals de energieprestatievergoeding en monitoring van energieprestaties.

De Energieprestatievergoeding

Wat is de energieprestatievergoeding (EPV) precies? Waarom is deze belangrijk bij nul-op-de-meter?In dit onderdeel nemen we je mee in het gebruik van de EPV. Daarbij gaan we in op de achtergrond van de wetgeving en de ontwikkelingen bij de overheid, de relatie met de business case voor Nul op de Meter, de ervaringen in de praktijk (van bewonerscommunicatie, tot kwaliteitsborging en monitoring); kortom het gehele scala van mogelijkheden, beperkingen en aandachtspunten.

NOM Keur 

Wat is NOM Keur en waarom is het relevant? Wat is het verschil tussen NOM Keur,  EPV en BENG? In dit onderdeel bespreken we de ins- en outs van het NOM Keur en de achtergronden.  Het NOM Keur is ontwikkeld om een kwalitatief hoge standaard binnen de nul-op-de-meter renovaties en nieuwbouw te garanderen. Niet alleen weten aanbieders waaraan ze moeten voldoen om een product van zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren, een uitvraag doen met een NOM Keur geeft een woningcorporatie of projectontwikkelaar de garantie van een goed product.

 

Aanmelden voor leden Stroomversnelling

Aanmelden Kennisversnellingsdag 25 april 2018
(06-12345678)
Bezig met versturen

 

 

Niet-leden kunnen deze dagen tegen kleine bijdrage van €59,- ook bijwonen, inschrijven kan via: https://www.bob.nl