Agenda

03
July
2018

Kennisversnellingsdag – 3 juli 2018

Zoetermeer

Nieuw in 2018 zijn de kennisversnellingsdagen van Stroomversnelling i.s.m. BOB. De tweede kennisversnellingsdag zal plaatsvinden op 3 juli van 12.30 – 17.00 uur bij BOB in Zoetermeer.

Kennis en ervaring delen. Een onderdeel dat voorheen in het ochtendprogramma van de samenwerkdag een plek had, krijgt in 2018 een eigen programmering. Voor nieuwe leden en medewerkers van bestaande leden die nieuw zijn of nieuw aan de slag gaan met nul-op-de-meter organiseren we Kennisversnellingsdagen. Het vaste onderdeel van deze dagen bestaat uit de CrashCourse, een compact maar compleet beeld van bouwen en renoveren met zeer hoge ambities (NOM) en Bewonersparticipatie, een sleutelsuccesfactor. Het variabele onderdeel stellen we graag vast in samenwerking met de leden.

Nieuw is ook dat we deze dagen samen organiseren met BOB, de welbekende opleidingsorganisatie. Hierdoor kunnen we de kennisversnellingsdagen ook onder de aandacht brengen van een grotere groep (niet-leden).

Niet-leden kunnen deze dagen tegen kleine bijdrage van €59,- ook bijwonen, inschrijven kan via: https://www.bob.nl

Voor leden van Stroomversnelling zijn de dagen uiteraard gratis.

2ste Kennisversnellingsdag – 3 juli 2018 – 12.30 – 17.00 uur

CrashCourse
In een compacte workshop komen alle aspecten van renoveren en bouwen met hoge ambities(NOM) – in samenhang – aan bod. Van financiering en wetgeving tot prestatiegarantie en bewonerscommunicatie. Centraal staat de vraag: Kan NOM-(ver)nieuwbouw ingezet worden als middel om comfortabel en betaalbaar wonen mogelijk te maken? Tijdens het bespreken van de verschillende aspecten worden  de beelden, meningen en eerste ideeën van de deelnemers hierover geïnventariseerd. Hierdoor krijgt u niet alleen inzicht in NOM-(ver)nieuwbouw, maar ook een eerste indruk van de heersende ideeën over kansen en (on)mogelijkheden. Dit inzicht kunt u prima gebruiken om de eventuele vervolgstappen te bepalen.

Bewonersparticipatie
Samenwerken en het centraal stellen van bewonersbelangen zijn belangrijke succesfactoren zijn van renovaties met hoge energieambities. Er zijn veel lessen geleerd over bewoners in nul-op-de-meter renovatietrajecten. Wat maakt nul-op-de-meterrenovaties anders voor bewoners? Waar worden ze blij van en wat zijn ergernissen met betrekking tot hun nieuwe woning? Wat zijn succesfactoren gedurende het voorbereidingsproces van de renovatie? Daarnaast bespreken we welke communicatie nodig is richting bewoners rondom specifieke nul-op-de-meteronderwerpen zoals de energieprestatievergoeding en monitoring van energieprestaties.

Het variabele onderdeel stellen we graag vast in samenwerking met de leden en cursisten van de eerste Kennisversnellingsdag.

Aanmelden Kennisversnellingsdag 3 juli 2018
(06-12345678)
Bezig met versturen

Privacy Verklaring Stroomversnelling

 

Niet-leden kunnen deze dagen tegen kleine bijdrage van €59,- ook bijwonen, inschrijven kan via: https://www.bob.nl