Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Verruiming van subsidie voor alle verhuurders van woningen

Stroomversnelling zoekt verhuurders die op korte termijn aan de slag willen met Nul op de Meter en uit te ponden woningen hebben. Een uit te ponden woning biedt een uitgelezen kans om ervaring op te doen met het renoveren naar Nul op de Meter en direct vast te stellen wat de waardevermeerdering is van een NOM-renovatie. In totaal stelt het ministerie van BZK, via Stroomversnelling, 375.000 euro beschikbaar voor dit traject.

Samen met het ministerie voor Wonen en Rijksdienst is de subsidie voor uit te ponden woningen opnieuw opengesteld.  Vanaf nu kunnen alle professionele woningverhuurders een aanvraag doen voor de regeling ‘Waardebepaling Nul op de Meter’.

Stroomversnelling wil alle professionele verhuurders van woningen zoals corporaties, gemeenten, commerciële verhuurders etc. oproepen om mee te doen aan dit onderzoek waarbij we willen vaststellen wat een Nul op de Meter make-over doet met de waarde van een woning. Renoveer in 2016 of 2017 een of meerdere bestaande huurwoningen naar Nul op de Meter en ontvang hiervoor een tegemoetkoming van maximaal 15.000 euro per woning.

Waarom dit project? De voordelen op een rij

Voor de professionele verhuurder biedt dit project:

  • Inzicht in waardestijging door NOM-renovatie bij naoorlogse rijwoningen
  • Kans om ervaring op te doen met Nul op de Meter bij uit te ponden bezit

Daarnaast biedt dit project kennis over de werkelijke waarde van Nul op de Meter-renovaties op de vrije markt ten behoeve van:

  • Verhuurders bij hun investeringsplanning van verouderde woningen
  • Particulieren die Nul op de Meter overwegen
  • Overige investeerders op de vastgoedmarkt
  • Financiers die hypothecaire of consumptieve kredieten verstrekken voor verbouwingen
  • Makelaars, taxateurs en validatie-instituten

Hogere woningwaarde voor duurzaam huis

Duurzame woningen zijn meer waard en worden sneller verkocht. Makelaars en taxateurs houden deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Per 1 april 2016 is een nieuw taxatiemodel in werking getreden waarin het effect van deze maatregelen meegenomen wordt bij de waardebepaling van de woning. ‘Nul op de meter’ is specifiek in dit taxatiemodel opgenomen.

Stroomversnelling wil, samen met de taxateurswereld, vaststellen wat het renoveren naar Nul op de Meter in de praktijk doet met de waarde van de woning. Ook voor het aanwakkeren van de particuliere renovatiemarkt is dit inzicht noodzakelijk. De verkoop van Nul op de Meter woningen is voor particulieren én woningcorporaties interessant zodat ze inzicht krijgen in wat hun woning(bezit) na de upgrade waard is.

Geïnteresseerde woningverhuurders konden tot 1 november 2016 de tegemoetkoming aanvragen met behulp van dit formulier.

Meer informatie is ook te vinden op de pagina Pilots & subsidies

Deel dit bericht via social media: