Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Energiesprong wint 2018 World Green Building Council Award

Energiesprong Internationaal heeft vandaag de prestigieuze David Gottfried Global Green Building Entrepreneurship Award gewonnen. Energiesprong wint de award voor haar unieke en innovatieve bijdrage aan de wereldwijde transitie naar een groene gebouwde omgeving.

Jasper van der Munckhof, oprichter van Energiesprong Internationaal, kreeg de prijs uitgereikt van Lisa Bate, Vice-Chair, vicevoorzitter van World Green Building Council(WorldGBC), tijdens het award gala in Toronto. Het gala is onderdeel van het ‘Building Lasting Change 2018 with WorldGBC Congress Canada’.

Nul-op-de-meter wereldwijd

De David Gottfried Awardwordt uitgereikt aan personen die baanbrekend ondernemerschap hebben getoond in de transitie naar groene bouwen. WorldGBC is geïnspireerd door het leiderschap dat Energiesprong toont bij het stimuleren van de wereldwijde transformatie naar groene gebouwen door een nieuwe standaard te introduceren voor super energiezuinige woningrenovaties. Tai Lee Siang, voorzitter van WorldGBC, zei: “Ik ben heel erg geïnspireerd door de rol van Energiesprong bij het bevorderen van de wereldwijde beweging voor groen bouwen. Wij geloven dat het model van Energiesprong zoveel eerdere uitdagingen aanpakt die grootschalige renovaties blokkeerden, en we geloven dat innovatieve modellen zoals deze kunnen helpen onze doelen te bereiken om de bouwvoorraad CO2-neutraal te maken tegen 2050. Ik feliciteer Energiesprong met deze prestatie, en ik wens hen veel succes in de toekomst terwijl we onze collectieve reis voortzetten om overal groene gebouwen te realiseren voor iedereen.”

Een energieneutrale toekomst

De transitie naar een energieneutrale gebouwde omgeving is niet slechts een Nederlandse aangelegenheid. Jasper van den Munckhof, initiatiefnemer van Energiesprong Internationaal: “Alleen al in Europa moeten 4 miljoen huizen per jaar worden aangepakt vanwege onderhouds- en moderniseringsbehoeften. Ongeacht de klimaatuitdagingen moet elk huis in de westerse wereld gerenoveerd worden vóór 2050.” Ivo Opstelten, Directeur van Stroomversnelling, onderschrijft het belang van deze uitdaging. “Het op gang komen van buitenlandse markten voor dezelfde aanpak biedt extra kansen voor de Nederlandse partijen en zal daarmee de Nederlandse versnelling ook ten goede komen.”

Stroomversnelling zet NOM op de kaart in Nederland

Vandaag de dag sieren al meer dan 4.000 NOM-woningen het Nederlandse straatbeeld. Stroomversnelling zet NOM op de kaart in Nederland en werkt iedere dag samen met haar leden aan opschaling en verbetering van de condities om NOM zo breed mogelijk te kunnen uitrollen. In de Nederlandse huursector is NOM al bijna gangbaar, steeds meer woningcorporaties kiezen voor NOM en steeds meer bouwers hebben een goed aanbod, het NOM Keurwaarborgt de kwaliteit. Aan een aanbod voor particulieren en voor hoogbouw wordt hard gewerkt. Ivo Opstelten: “De actuele ontwikkelingen rondom aardgas legt grote uitdagingen op wijkniveau waar woningen van corporaties en particulieren, hoogbouw en laagbouw, vrijwel tegelijk een enorme verduurzamingsslag moeten maken. Die ‘community journey’ naar een CO2 neutrale wijk, moeten we snel haalbaar en betaalbaar maken.” “Beter wonen voor hetzelfde geld: daar gaat het om, van gebouw naar wijk en over de grens!”

Energiesprong Internationaal

Energiesprong Internationaal is wereldwijd actief. Onafhankelijke teams voor marktontwikkeling bundelen de massale vraag naar super energiezuinige renovaties (en nieuwbouw). Dit doen ze door de hele keten te activeren en tegelijkertijd de juiste financierings- en regelgevingsvoorwaarden te creëren. Energiesprong is actief in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Luxemburg, Canada en de Verenigde Staten van Amerika.

In Europa wordt momenteel de opschaling van de ontwikkeling van de Energiesprongmarkt grotendeels gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020en  Interreg North-West Europeprogramme, beide van de Europese Unie. Energiesprong wordt ook gefinancierd en ondersteund door Greenflex, Climate Works,NYSERDA,NEF, European Climate Foundation, OAK Foundation, dena, German Ministry for Energy (BMWi),Neobuildand Stroomversnelling.

Met het winnen van deze prijs sluit Energiesprong zich aan bij een illustere lijst van eerdere David Gottfried Award-winnaars na William McDonough en professor Dr. Michael Braungart, mede-makers van het Cradle to Cradle® Design Framework dat het vorig jaar won. Pierre-André de Chalendar, CEO van Saint Gobain (2016) en Nils Kok, oprichter en CEO van GRESB, hebben eerder ook de prijs gewonnen.

www.energiesprong.eu

Deel dit bericht via social media: