Nieuws

Gezocht Programmamanager marktconditionering & public affairs

02 mei 2016

Stroomversnelling zoekt Programmamanager marktconditionering & public affairs

Ben jij degene die altijd al heeft willen werken aan een grote transitie? Kennis en ervaring heeft met de nationale en lokale regelgeving rondom decentrale energieproductie en de verduurzaming van woningen en de financiering hiervan? Dan is Stroomversnelling op zoek naar jou.

Wat is en doet de Stroomversnelling?

Stroomversnelling is een netwerk van ambitieuze aanbieders, toeleveranciers, corporaties, gemeenten, financiers, netbeheerders en anderen die samen de prachtige uitdaging aan gaan om Nul op de Meter (NoM) renovaties en nieuwbouw mainstream te maken. Stroomversnelling vindt dat iedere woningeigenaar in Nederland moet kunnen kiezen voor een mooie, comfortabele en betaalbare woning! En dat allemaal woonlastenneutraal.

Om dit voor elkaar te krijgen bieden we met een enthousiast en flexibel team op verschillende manieren ondersteuning aan dit netwerk, de leden van de Stroomversnelling, die actief bezig zijn met deze NOM uitdaging. Het team groeit qua omvang en samenstelling mee met de behoefte van de markt en met het aantal leden.

Vacature Stroomversnelling Programmamanager marktconditionering & public affairs

Als Programmamanager marktconditionering & public affairs maak je deel uit van het kernteam en bepaal je mede de strategie van Stroomversnelling. Als aansturend voorman ben je deel van een team van de vijf beste experts op dit gebied en zorg je samen voor gunstige regelgeving en betere financiering voor Nul op de Meter renovaties en de agendering hiervan bij de ministeries en gemeenten.

Bij een Nul op de Meter renovatie levert het huis na renovatie evenveel energie op als nodig is voor het huis en het huishouden. Een Nul op de Meter renovatie is woonlastenneutraal, wordt uitgevoerd binnen een week en wordt geleverd met een garantie van 30 jaar op prestaties en op binnenklimaat. Om dit tot een succes te maken is een aantal interventies nodig.

 De grootste uitdagingen liggen op het gebied van salderen, de energie prestatievergoeding (EPV), de financiering en waardering van Nul op de Meter renovaties voor particuliere woningen, de kostenstructuur voor de netwerkaansluiting en warmtenetten. Zowel in advies en consultatietrajecten van de overheid als op eigen initiatief zorg je voor een goede public affairs strategie en uitvoering voor Stroomversnelling. Daarnaast sta je in verbinding met de leden van Stroomversnelling om hun belangen te begrijpen en nieuwe thema’s te identificeren.

Functieprofiel projectleider Programmamanager marktconditionering & public affairs

De rol van Programmamanager marktconditionering & public affairs is uitdagend. Zonder formele rol zorg je voor de ideale marktcondities voor NOM nieuwbouw en renovatie. Op strategisch niveau werk je samen met beleidsmakers, de financiële sector, taxateurs en belangenverenigingen om het juiste regelgevende kader te creëren voor NOM renovaties en nieuwbouw. Dit vergt een goed netwerk en ervaring met de huidige regelgeving en beleidsthema’s maar tevens een creatieve en resultaatgerichte geest om het speelveld in beweging en snel naar het juiste resultaat te krijgen. Je weet mensen te inspireren om vanuit de maatschappelijke relevantie de juiste, soms onorthodoxe keuzes te maken. Daarnaast geeft jouw kennis en expertise van zowel NOM, het regelgevende kader en de belangen, het vertrouwen om met je mee te bewegen.

De Programmamanager marktconditionering & public affairs is verantwoordelijk voor:

 • Het juiste regelgevende kader voor NOM nieuwbouw en renovaties op nationaal en lokaal niveau,
 • Goede financieringsvoorwaarden voor particulieren die een NOM renovatie willen doen,
 • Het relatiemanagement met andere belangenverenigingen,
 • Het relatiemanagement en bij de relevante ministeries,
 • De Public Affairs strategie van de Stroomversnelling,
 • Het aansturen en inhoudelijk scherphouden van de experts in het team,
 • Het organiseren van interventies en taskforces om tot beleidsvernieuwing te komen,
 • Het vertegenwoordigen van Stroomversnelling bij beleidsvormende bijeenkomsten,
 • Een goede aansluiting bij de relatiemanagers van de verschillende ledengroepen om de juiste thema’s te agenderen maar ook namens de leden te kunnen spreken,
 • Specifiek een goede relatie onderhouden met de relatiemanager gemeentes om de gemeentelijke condities te optimaliseren,
 • Medeverantwoordelijk voor de strategie en besluitvorming in Stroomversnelling.

Het doel is om de juiste condities te creëren die nodig zijn om Nul op de Meter renovaties en nieuwbouw te versnellen en daarmee een succes te maken. 

Sollicitatieprocedure

De Programmamanager marktconditionering & public affairs start op 1 juni. In eerste instantie voor gemiddeld 2 dagen per week tot eind 2016 met optie tot verlenging. We houden rekening met een maximaal tarief van 100 euro per uur all-in en excl. BTW. Het aangeboden tarief wordt meegewogen in de de procedure. Ben jij degene die we zoeken stuur dan je motivatie, uurtarief en CV voor 20 mei naar secretatiaat@stroomversnelling.nl. De sollicitatie gesprekken vinden in de week daarop plaats. Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met  Jasper van den Munckhof, jvdmunckhof@stroomversnelling.nl of 06-51011456.