Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Bestuurlijke activatie

Tot 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af. Deze uitdaging voor de gebouwde omgeving staat in het Klimaatakkoord, dat in juni 2019 is gepresenteerd. Dit vraagt een grootschalige geplande aanpak van onze totale gebouwde omgeving. Een wederopbouwperiode 2.0 zou je de komende 30 jaar kunnen noemen. Hoe pak je zo’n uitdaging aan? Welke dilemma’s kom je tegen? Welke keuzes maak je?

 

Stroomversnelling is zelf ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende bouwers en woningcorporaties om 10.000 woningen te verduurzamen met als doel tot slimme innovatieve oplossingen te komen die bijdragen aan een CO2 neutrale eindsituatie. Ondanks dat het proces nog in volle gang is, hebben we al veel geleerd. De eerste fabrieken met kant en klare oplossingen zijn al gebouwd.

Maar aanbod zonder een voorspelbare vraag zal geen ontwikkelcurve doorgaan als er niet gewerkt wordt aan een programmatische aanpak van de gebouwde omgeving. Het eerste aanbod is er, de ondersteuningsprogramma’s zoals de Renovatieversneller zijn ingericht. Nu de vraagkant nog ordenen, dat is waar het programma Bestuurlijke activatie voor staat komend jaar. De energietransitie gepland krijgen in 2021.