Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Financiering en waardering

Verduurzaming van bestaande woningen levert besparingen op in woon- en energielasten. Maar het vraagt in veel gevallen ook om een significante investering aan de voorkant. Om deze investeringen te kunnen doen, hebben veel woningeigenaren een vorm van financiering nodig. Zowel woningcorporaties en projectontwikkelaars als particulieren. Het is daarom belangrijk op het effect van de ingreep op de woonlasten en woningwaarde inzichtelijk te maken.

Met het team van het programma Financiering en waardering richten we ons op de verschillende aspecten die komen kijken bij financierings- en waarderingsmogelijkheden. Ons doel is dat het voor alle woningeigenaren mogelijk wordt om gezonde investeringen in het verduurzamen van bestaande woningen te kunnen financieren.

Met de introductie van de energieprestatievergoeding (EPV) is het voor woningcorporaties mogelijk om woonlastenneutraal naar nul-op-de-meter te renoveren. Voor VvE’s is het onlangs mogelijk geworden om leningen met een looptijd van 30 jaar af te sluiten voor verduurzaming. En voor particuliere woningbezitters is het mogelijk 25.000 euro extra te lenen bij een nul-op-de-meterrenovatie.

Daarnaast werken we in dit programma aan de TCO (total cost of ownership) van de wijk: een methodiek om de kosten en baten bij investeringen in wijken inzichtelijk te maken en te kunnen verdelen.

Op dit moment richten we ons op een gebouwgebonden financiering voor eigenaar-bewoners, zodat ook mensen met minder spaargeld kunnen profiteren van een duurzame, betaalbare en gezonde woning.