Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Industrialisatie

Voor een versnelling in verduurzaming van woningen is industrialisatie essentieel. Door producten op grotere schaal te fabriceren zorgen we voor meer volume, snelheid en een lagere prijs. Dat resultaat willen we allemaal. Maar het opzetten ervan is een uitdaging. In de traditionele bouw zijn ketensamenwerkingen en digitalisering niet vanzelfsprekend. We richten ons in dit programma daarom op het kweken van vertrouwen tussen partijen en het zichtbaar maken van nieuwe technieken en technologieën.

Stroomversnelling is zelf ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende bouwers en woningcorporaties om 10.000 woningen te verduurzamen met als doel tot slimme innovatieve oplossingen te komen. Ondanks dat het proces nog in volle gang is, hebben we al veel geleerd. Neem bijvoorbeeld buitengevelisolatie. Dit is een vorm van isolatie waarbij de bewoner niet het huis uit hoeft, het is kosteneffectief en makkelijk te industrialiseren. De eerste fabrieken werken zelfs al en fabriceren op grotere schaal voorzetgevels op maat.

Soest BAM Wonen

Nu de fabricage op gang is, zijn we bezig met het vertrouwen in de sector. We betrekken de vragende markt actief bij het maakproces. We organiseren onder andere tours waarbij we een van de fabrieken bezoeken. We laten daarmee zien hoe een product tot stand komt, maar we maken daar ook kennis met de mensen achter de fabriek. We doen dit in samenwerking met Platform31 en Aedes.

Tot slot helpen we binnen dit programma ook nieuwe partijen die met innovatieve concepten komen. Er liggen nog tal van mogelijkheden die geschikt zijn voor industrialisatie en die de markt kunnen helpen de energietransitie te versnellen.