Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Landelijk en regionaal beleid

Stroomversnelling zet zich al jaren met succes in voor landelijk en regionaal beleid dat koplopers in de gebouwde omgeving ondersteunt in plaats van dat het ze in de weg zit. Zo stond Stroomversnelling aan de basis van belangrijke instrumenten voor koplopers zoals de Energieprestatievergoeding, de gedragscode Natuurinclusief renoveren en de extra hypotheekruimte voor verduurzaming. Ook in 2021 zetten we ons hier voor in vanuit het programma ‘Landelijk en regionaal beleid’.

 

Wat we precies doen laten we afhangen van de actualiteit. Aan welk beleid wordt momenteel gewerkt? Met welke inspanning kunnen we het meeste impact maken? De ervaringen van onze leden in de praktijk zijn daarbij leidend. We halen op bij onze leden wat er speelt, proberen hiervoor oplossingen te vinden en brengen dit in bij beleidsmakers. Daarbij is het doel van een klimaatneutrale gebouwde omgeving in 2050 altijd leidend. 

Wat doen we in 2021? 

Ten eerste neemt Stroomversnelling deel aan de Uitvoeringstafel Gebouwde omgeving van het Klimaatakkoord. Daar kunnen we invloed uitoefenen op belangrijke wet- en regelgeving die nu in ontwikkeling is, zoals de Standaard en Streefwaarden, financiering voor particulieren en VvE’s en de wijkgerichte aanpak. Ten tweede is Stroomversnelling ook komend jaar nauw betrokken bij de doorontwikkeling van de Energieprestatievergoeding. Hiervoor overleggen we met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Woonbond en Aedes. We publiceren daarnaast regelmatig position papers over thema’s die voor onze leden belangrijk zijn.