Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

monitoring

Steeds vaker maken bouwers langdurige afspraken met woningcorporaties of kopers over de prestaties van een woning. Maar hoe bepaal je gezamenlijk dat de afspraken ook nagekomen zijn na tien jaar?

In het programma monitoring werken we aan het neerzetten van een standaard voor het meten en monitoren van energieprestaties in woningen. Daarbij kijken we onder meer naar hoeveel energie een woning maximaal verbruikt, hoeveel zonne-energie er wordt opgewekt en wat de kwaliteit van het binnenklimaat is.

Het programma monitoring is in eerste instantie gericht op het in de markt zetten van een norm, de Energieprestatie Monitoringnorm. In een ontwikkeltafel werken we toe naar deze norm. Bij de ontwikkeltafel zijn diverse partijen aanwezig vanuit iedere expertise binnen de keten. Daarnaast werken we binnen het programma aan monitoring op wijkniveau om daar inzicht in te geven en slim om te gaan met energie.

Meer weten over hoe er garanties gegeven kunnen worden op energieprestaties? Kijk dan ook bij het programma prestatiesturing, waar we ons richten op het maken van deze afspraken.