Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

prestatiesturing

Wat is er nodig om te kunnen garanderen dat een woning over tien jaar nog steeds presteert zoals op dag één beloofd is? Binnen het programma prestatiesturing onderzoeken we de mogelijkheden om afspraken te maken over de prestatie van een woning op de lange termijn.

Verschillende onderwerpen die binnen dit programma naar voren komen zijn:

  • kansen en knelpunten rondom prestatiegericht bouwen ophalen en oplossen;
  • het opdelen van renovatietrajecten in slimme stappen met garantie op prestaties per stap;
  • het monitoren en inzichtelijk maken van prestaties;
  • gedragscode flora en fauna;
  • het onderzoeken van de mogelijkheid van een prestatiekader voor circulariteit als prestatiekader.

Afgelopen resultaten van dit programma zijn drie kwaliteitskaders: NOM keur, Gedragscode Flora en Fauna en Monitoringnorm. Deze keurmerken ondersteunen zowel de vragende als de afnemende kant met kennis, controle en garanties op woningconcepten waar prestatie(garantie) en het aantonen daarvan centraal staat. In dit keurmerk zit een garantie op de prestatie van minstens tien jaar en is daarmee een eerste stap naar prestatiesturing binnen de sector.

ontwikkeltafel

We hebben voor het programma prestatiesturing een ontwikkeltafel waarin we actief samenwerken aan kennis en oplossingen. Binnen de Ontwikkeltafel Prestatiesturing & Monitoring werken onze professionals samen met verschillende leden van Stroomversnelling, zoals bouwers, woningcorporaties, installateurs en andere inhoudelijke experts. Er zijn twee afwisselende ontwikkeltafels. De eerste is een inhoudelijke ontwikkeltafel. Hier bekijken we de kansen en de knelpunten die we tegenkomen bij het prestatiegericht werken. De tweede is een ervaringstafel, waar leden van Stroomversnelling uit de doeken doen welke uitdagingen en oplossingen zij gevonden hebben in hun projecten.