Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

prestatiesturing

Wat is er nodig om te kunnen garanderen dat een woning over tien jaar nog steeds presteert zoals op dag één beloofd is? Binnen het programma prestatiesturing onderzoeken we de mogelijkheden om afspraken te maken over de prestatie van een woning op de lange termijn.

Verschillende onderwerpen die binnen dit programma naar voren komen zijn:

  • kansen en knelpunten rondom nul-op-de-meter ophalen en oplossen;
  • het opdelen van renovatietrajecten in slimme stappen met garantie op prestaties per stap;
  • het ontwikkelen van een juridische kader dat bruikbaar is voor prestatieafspraken.

Er zijn belangrijke stappen gezet binnen het programma. Een van de resultaten is het NOM keur. Dit keurmerk voor nul-op-de-meterwoningen ondersteunt zowel de vragende als de afnemende kant met kennis, controle en garanties. In dit keurmerk zit een garantie op de prestatie van minstens tien jaar en is daarmee een eerste stap naar prestatiesturing binnen de sector. Het keurmerk opereert sinds 2018 zelfstandig met een eigen team van professionals.

twee ontwikkeltafels

We hebben voor het programma prestatiesturing twee ontwikkeltafels waarin we actief samenwerken aan kennis en oplossingen. Binnen de ontwikkeltafels werken onze professionals samen met verschillende leden van Stroomversnelling, zoals bouwers, woningcorporaties, installateurs en andere inhoudelijke experts. De eerste ontwikkeltafel is Prestatiegericht Bouwen. Hier bekijken we de kansen en de knelpunten die we tegenkomen bij het realiseren van nul-op-de-meterwoningen. De tweede is NOM ready. Binnen de NOM ready ontwikkeltafel richten we ons op de stappen die nodig zijn om gefaseerd te werken naar nul-op-de-meterwoningen.

Meer weten over hoe we kunnen meten of de gemaakte afspraken gehaald zijn? Kijk dan ook bij het programma monitoring waar we ons richten op het meten van de energieprestaties.