Nieuws

Vacature: Projectleider Monitoring & Diensten (24 uur per week )

13 november 2018

Ben jij enthousiast, gedreven en hou je van aanpakken? Dan ben jij onze projectleider Monitoring & Diensten

Over Stroomversnelling
Stroomversnelling is een vereniging die zich richt op de energietransitie van de gebouwde omgeving in Nederland. Onze ambitie en absolute drive is dat iedere woningeigenaar in Nederland moet kunnen kiezen voor een duurzame, mooie, comfortabele en betaalbare woning! Zonder aardgas en dat allemaal woonlastenneutraal. Dit doen wij met een team van enthousiaste en betrokken experts die samen met onze leden de schouders zetten onder deze opgave. Stroomversnelling werkt keten overstijgend en werkt samen met marktpartijen van de vragende- en afnemende kant. We werken aan innovatieve oplossingen, we delen en ontsluiten kennis en inzicht, we ontwikkelen tools & producten. We bundelen de krachten voor de politieke lobby en hebben hierdoor invloed op wet- en regelgeving. Kortom; we stellen alles in het werk zodat we in Nederland in 2050 een energie- en CO2-neutrale gebouwde omgeving hebben.

Afdeling Aanbodontwikkeling
De afdeling Aanbodontwikkeling is binnen de Stroomversnelling verantwoordelijk voor het versnellen en verbeteren van goede marktaanbod voor energieneutrale woningbouw. Binnen de afdeling ligt de focus op drie onderwerpen: industrialisatie, prestatiesturing en monitoring & diensten.

In relatie tot het laatste onderwerp is afgelopen jaar in samenwerking met de leden de Energieprestatie Monitoring Norm ontwikkeld. De norm specificeert welke prestaties een monitoringsysteem moet kunnen leveren. In 2019 zal de norm worden doorontwikkeld en uitgerold in de woningsector. Daarnaast wordt een nieuw programma opgestart dat zich richt op de ontwikkeling van aanvullende diensten en smart grids.

Wie ben jij?
Jij bent een enthousiaste projectleider die proactief te werk gaat en verantwoordelijk wil zijn voor eigen projecten. Als projectleider ben je de motor achter het bereiken van de doelstellingen van het thema monitoring; het opzetten van een programma rondom smart grids en de uitrol van de monitoring norm. Het meedenken over oplossingen voor complexe dilemma’s rondom monitoring & ICT, privacy & security, smart grids en aanverwante onderwerpen zie je als een leuke uitdaging. Je bereidt de meetings van de ontwikkeltafel en werkgroepen voor, zowel inhoudelijk als facilitair. Hierbij waarborg je de betrokkenheid vanuit verschillende stakeholders en bewaak je de planning. Je hebt ervaring met het managen van processen en het bij elkaar brengen van verschillende belangen. Ook help je leden graag met vragen in relatie tot monitoring in algemene zin. Samen met de andere Stroomversnellers zet je jouw schouders onder de verduurzaming van Nederland.

Skills
Onze projectleider Monitoring & Diensten:

  • heeft een afgeronde universitaire opleiding op het gebied van Bouwkunde, Installatietechniek of;
  • heeft minimaal 2 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare functies;
  • heeft kennis van de bouwsector, innovatie en de energietransitie, met name op het vlak van: monitoring, smart grids en nul-op-de-meter;
  • is communicatief sterk, gedreven en goed in staat om snel te schakelen tussen onderwerpen
    en houdt ervan om processen te managen en samen te werken.

Sollicitatieprocedure
De projectleider Monitoring & Diensten start zo snel mogelijk, tot 30 juni 2019, met mogelijkheid tot verlenging. De omvang van de opdracht is 24 uur per week, waarbij rekening moet worden gehouden met vaste wekelijkse vergadermomenten op maandag- en woensdag. We houden rekening met een maximaal tarief van 65 euro per uur all-in en excl. BTW, afhankelijk van prijs, ervaring en match.

Ben of ken jij degene die we zoeken stuur dan je motivatie, CV en uurtarief uiterlijk 9 december naar secretariaat@stroomversnelling.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten Hommelberg via mhommelberg@stroomversnelling.nl.