Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Vacature transitiemaker Verbouwstromen

Hoe gaaf zou het zijn als je morgen kunt beginnen aan een klus die bijdraagt aan een versnelde overgang naar een natuurinclusieve, gewilde, gezonde en energieneutrale gebouwde omgeving? En dat ook nog eens in een snel oplopend tempo. Versnellen is nu nodig, anders halen we de klimaatdoelen niet!

Wie is Verbouwstromen

Verbouwstromen is een non-profit samenwerkingsverband van vier organisaties (De Bouwcampus, Stroomversnelling, TKI Bouw&Techniek, TKI Urban Energy). Zij combineren kennis, expertise en netwerken op gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit en circulair bouwen om versnelling te brengen in de verduurzaming van woningen.

Verbouwstromen wil opschaalbare en voorspelbare renovatiestromen ontwikkelen die het benodigde tempo en volume hebben om de klimaatdoelstellingen voor 2030 en richting 2050 te kunnen realiseren.

Over de functie 

Binnen het uitvoeringsprogramma Verbouwstromen werken wij vanuit drie verschillende markten – koop, huur en VvE – aan een systeemverandering in de renovatie van de bestaande bouw.

De marktteams buigen zich over het transitievraagstuk in relatie tot opschaling van renovatiestromen in de bestaande bouw: hoe krijgen wij de energie- en grondstoffen transitie in de versnelling en schalen we de renovatie van bestaande woningen op? Welke interventies zijn daarvoor nodig en hoe kunnen we concrete samenwerkingsverbanden ondersteunen om te versnellen? Welke producten, opschalingstrategieën, businessmodellen, nieuwe manieren van werken en samenwerkingsvormen passen daarbij?

De transitiemaker signaleert deze vraagstukken, brengt deze in kaart, raadpleegt daarbij deskundigen intern en extern, komt tot mogelijke oplossingen en interventies en beproeft deze in de praktijk.

Een transitiemaker is goed in onderzoek en analyse, en nog beter in de synthese van het advies en het aanjagen van verandering in de praktijk. De transitiemaker maakt deel uit van een marktteam en ondersteunt de marktowner op programmaniveau. De werkmentaliteit in de markteams is hands-on, “met de poten in de klei”, business-gedreven en de leden zijn in staat zelfstandig te organiseren en communiceren.

Wie zoeken wij? Een datagedreven transitiemaker en een Scrummende transitiemaker

Wij zoeken 3 transitiemakers (1 per markt) die elkaar aanvullen op expertise. Een transitiemaker wil impact maken in het versnellen van de energie- en de grondstoffen transitie, heeft sterke affiniteit met verduurzaming en kennis van transitieopgaven, de bouwwereld en/of gedragsinterventies.

Ben jij:

  • een (young) professional met 2-5 jaar werkervaring in een project(organisatie);
  • in staat om bij te dragen aan het inspireren van professionals in de markt en hen tot actie aan te zetten (“aanjager”) waardoor veranderingen tot stand komen;
  • een initiatiefrijke persoonlijkheid met een lerende houding, analytisch sterk, systematisch en resultaatgericht in je werkwijze werk en vind je samenwerking met andere professionals vanzelfsprekend;
  • creatief in aanpak, werkvormen en interventies vanuit een praktische houding en sterk in moderne vormen van organiseren, samenwerken en communiceren;
  • taalvaardig in woord en geschrift en heb je zelfs al ervaring met communicatietrajecten;
  • gedreven om de verbinding tussen Verbouwstromen en de partnerorganisaties te leggen;
  • goed in een van deze twee focusgebieden: dataconversies en analyses  of een kei in proces & werkmethode en ervaring als Scrummaster?

Dan ben jij de nieuwe collega die wij bij Verbouwstromen zoeken.

Dit bieden we je:

Voor deze inhoudelijk uitdagende functie bieden we een uitstekend salaris en goede arbeidsvoorwaarden, passend bij je werkervaring en leeftijd. Je komt bij een van de organisaties in dienst en zal volledig werkzaam zijn binnen het programma Verbouwstromen, daarbij ben je ook de linking pin van de partnerorganisatie die je inbrengt in het programma. Het betreft een dienstverband voor 32-40 uur per week.

Verbouwstromers zijn intrinsiek gemotiveerde en gedreven professionals die hard werken, maar ook samen tijd maken voor een borrel. We werken samen op het kantoor van TKI Urban Energy in Utrecht.

Je kan je interesse kenbaar maken door een CV met motivatiebrief te sturen naar: info@verbouwstromen.nu.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.verbouwstromen.nu. Of neem contact op met één van de marktowners van Verbouwstromen. Huurmarkt: Sjoerd Klijn Velderman (06 51734027), Koopmarkt: Annemieke van Doorn (06 13947433), VvE markt: Olivier Lauteslager (06 14437663).