Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

leden

Ons ledenbestand is divers. Er zijn grote en kleine partijen, landelijk en lokaal en het varieert van bouwer tot corporatie tot gemeente. Nog belangrijker is dat al deze leden koplopers zijn die samen met ons uitkijken naar kansen en mogelijkheden om impact te maken. Samen met onze leden werken we aan de kwaliteit van de energietransitie in Nederland. Wil je daar ook deel van uitmaken? Hier vind je meer informatie over lid worden.

ABB

De ABB medewerkers in de Benelux zijn professionals op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering, gebouwen, installaties, elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen.

De Alliantie

De Alliantie ziet mogelijkheden om samen meer tempo te maken met verduurzaming van woningen. We kunnen met andere corporaties en Verenigingen van Eigenaars bekijken hoe we goed werkende oplossingen gezamenlijk kunnen oppakken.

BAM

Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zet BAM de toon in de wereld van wonen. Dankzij haar kennis, schaal en integrale aanpak maakt BAM aangenaam wonen toegankelijk voor iedereen.

Beveland Wonen

Beveland Wonen verhuurt aan personen die niet op eigen kracht in hun woningbehoefte kunnen voorzien. Verspreid over de gemeenten Goes, Kapelle en Noord-Beveland verhuurt Beveland Wonen ruim 6.600 woningen en garages.

BIK Bouw

BIK Bouw verwacht dat de kosten van een NOM-renovatie met de helft omlaag kan. We moeten opschalen om het goedkoper te maken.

Bouwbedrijf Kreeft

Professionele opdrachtgevers vragen steeds vaker om prestatiecontracten voor langdurig onderhoud, inclusief energieverbruik. Die toegenomen vraag uit de markt sluit naadloos aan op de langdurige ervaring met planmatig onderhoud en totaalonderhoud.

Bouwgroep Dijkstra Draisma

Korte lijnen, gedreven medewerkers en een persoonlijk betrokken directie en managementteam, dat is waar Bouwgroep Dijkstra Draisma voor staat.

Bouwgroep Plegt-Vos

Plegt-Vos werkt aan wensen van morgen in de oplossingen van vandaag. Zij wil een bijdrage leveren aan onze omgeving en het woon-, werk- en leefplezier van klanten en medewerkers vormgeven. Het verschil maken en van betekenis zijn voor mens en maatschappij.

Breman

De Breman Installatiegroep is één van de grootste partijen in de installatiemarkt. Breman is dé expert op het gebied van duurzame en energiebesparende oplossingen in nieuwbouw, bestaande bouw en utiliteitsbouw. Van ontwerp en engineering, bouw tot en met nazorg en beheer en onderhoud na oplevering.

Casade

Casade bezit 11.000 woningen in de Brabantse gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. De corporatie kiest waar mogelijk voor het ambitieniveau nul-op-de-meter.

Cast4All

Cast4All bouwt schaalbare end-to-end oplossingen voor het beheer van infrastructuur zoals zonnepanelenparken, datacenters en gebouwen. Het maakt niet uit of u gegevens verzamelt van duizenden sensoren of u monitort de prestaties van uw volledige infrastructuur. De oplossingen van Cast4All laten u toe om zeer snel en flexibel in te spelen op de snel veranderende business omgeving.

Dura Vermeer

Dura Vermeer richt zich duurzame innovatie in renovatie waarbij de bewoner het middelpunt van de renovatie-aanpak is.  Voor Dura Vermeer wordt het uiteindelijke succes van een renovatie niet alleen afgelezen aan de stand van de energiemeter, maar vooral aan de tevredenheid van bewoners.

Ecovat

Wij geloven in een toekomst met een 100% duurzaam energiesysteem. Om het duurzame energiesysteem optimaal te benutten, ontwerpen en realiseren we een intelligent energieopslagsysteem op gebiedsniveau.

Enermatics

Enermatics is dé expert op het gebied van monitoring: het garanderen van betrouwbare gegevens uit woningen om energieprestatie en -management van vastgoed eenvoudig mogelijk te maken, bijvoorbeeld EPV rapportage.

Enervalis

Enervalis biedt met het Enervalis Home platform een cloudoplossing voor energiemonitoring en de aansturing van energie assets in en om het huis zoals warmtepompen en laadpalen. Enervalis maakt op die manier energieverbruik beheersbaar voor bewoners. Bouwers en installateurs bieden zij bovendien remote asset management om beheerskosten te verlagen.

Fermacell

Met innovatieve en duurzame systeemoplossingen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie wil Fermacell bijdragen aan een duurzame wereld.  Fermacell ontwikkelt haar producten op basis van veilige en volledig herbruikbare materialen.

Gebroeders Blokland

Gebroeders Blokland is een betrokken en enthousiast team van ontwikkelaars, bouwers en klantadviseurs die altijd open staan voor een wederzijds inspirerende samenwerking.

Gemeente 's-Hertogenbosch

Gemeente ’s Hertogenbosch is koploper op het gebied van nul-op-de-meter. De gemeente heeft naast een aantal particuliere woningen ook een NOM-Loket en is coördinator van het samenwerkingsverband Sneller en Beter naar nul-op-de-meter.

Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn wil zorgen dat NOM ook in de gebouwde omgeving bij grootschalige renovatieprojecten ingezet gaat worden zodat de doelstelling, energieneutraliteit van de hele gemeente, ook praktisch gezien haalbaar wordt.

Gemeente Arnhem

Gemeente Arnhem heeft de ambitie om in 2035 aardgasvrij te zijn. Samen met netwerkbedrijf Alliander gaat in de verschillende wijken Spijkerkwartier en Immerloo een pilot starten voor het aardgasvrij maken van bestaande woningen.

Gemeente Assen

Gemeente Assen heeft haar Transitievisie Warmte vastgesteld met daarin twee startwijken, waaronder een proeftuin aardgasvrije wijken uit het Nationaal Programma Aardgasvrije Wijken. Ook het no-regret-spoor maakt een belangrijk onderdeel uit van de strategie tot 2030.

Gemeente Breda

Gemeente Leusden

In 2040 wil Leusden een energieneutrale gemeente zijn. Dat lijkt nog ver weg, maar de opgave is groot. Dat betekent dat we nu in actie moeten komen.

Gemeente Nijmegen

Gemeente Nijmegen heeft 3 wijken benoemd waarin op wijkniveau de energietransitie richting gasloos wordt gerealiseerd. Samen met eigenaren, huurders, woningcorporaties, bedrijven en nutsinstellingen wordt de route naar een aardgasloze wijk bepaald.

Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg heeft als doel om alle woningen in Tilburg energieneutraal te maken. De gemeente heeft ervaring op gedaan met de eerste woningen, maar ook met de eerste maatregelen om Nul op de Meter mogelijk te maken.

Gemeente Westvoorne

Als lid van Stroomversnelling heeft Woonbedrijf Westvoorne een netwerk van onder meer ambitieuze bouwers, toeleveranciers, woningcorporaties, gemeenten, financiers en netbeheerders tot zijn beschikking. Samen gaan zij aan de slag om ‘Nul op de Meter’ renovaties en nieuwbouw mogelijk te maken.

Gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is een middelgrote gemeente met de ambitie om klimaatneutraal te worden in 2030.

Gemeente Zoetermeer

In Zoetermeer vinden we dat je op een gegeven moment je nek moet uitsteken en beginnen. Je moet dan ook andere partijen overhalen mee te doen, door te laten zien wat het voor hen kan betekenen.

Hegeman Bouwgroep

Hegeman Bouwgroep en Löwik Installatietechniek streven met de ICB-keten naar een gezamenlijk proces- en productdoel: een woning vervangen -met een Nul op de Meter woning- in één week. Met het lidmaatschap van Stroomversnelling is een grote stap gezet op weg naar  de versnelling van de van NOM installatie-modules.

Heijmans

Heijmans richt zich in Nederland op gebiedsontwikkeling van zowel grootschalige als kleinere projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden en is daarbij actief als initiator, ontwikkelaar en verkoper van voornamelijk woningen.

HW Wonen

‘Op het gebied van techniek, concepten en samenwerking ontstaan nieuwe vormen en er zijn ontwikkelingen die het speelveld regelmatig doen veranderen. We willen die ontwikkelingen graag samen verkennen.’

Itho Daalderop

Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat.

Lefier

Voor woningcorporatie Lefier heeft iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zet Lefier zich elke dag samen met haar huurders en gemeenten, voor in.

Mijnwater

Mijnwater B.V. zorgt voor een rendabele exploitatie van warmte en koude met behulp van mijnwater. Het bedrijf bouwt voort op de ontwikkeling en bouw van een innovatieve infrastructuur voor de distributie van mijnwater door de gemeente Heerlen.

Oost West Wonen

Oost West Wonen is een wooncorporatie op Goeree-Overflakkee. Kijk hier naar de ervaring van oud-directeur Gert-Jan van der Valk met nul-op-de-meterrenovatie.

Portaal

Woningcorporatie Portaal werkt dagelijks aan goed en betaalbaar wonen. De missie is dan ook: ‘Bouwen aan kansrijke buurten waar je je thuis voelt’.

Rc Panels

Samen met haar partners maakt Rc Panels woningen razendsnel energiezuinig en het liefst energieneutraal. Met haar unieke (gevel)elementen zorgt Rc Panels voor de isolatie van de gevels en desgewenst daken. In het concept van Rc Panels vormt standaardisatie en automatisering de basis, aangevuld met verregaande samenwerkingsverbanden met toeleveranciers en partners.

Renolution

Renolution werkt met een geïndustrialiseerd bouwsysteem; geïsoleerde staalframebouw met gevelafwerking naar keuze en een geïntegreerde ventilatiesysteem, lucht-water-warmtepomp en hoogwaardige luchtdichte aansluitingen voor een comfortabel gezond binnenklimaat.

Stadlander

Woningcorporatie Stadlander is lid vanaf het eerste uur. Zij verhuurt zo’n 400 NOM woningen, mede op basis van de Energieprestatievergoeding (EPV). Stroomversnelling is een plek waar partners en organisaties gezamenlijk aan tafel zitten.

Sto Isoned

Gevelspecialist Sto bouwt al 60 jaar aan een mooiere en energiezuinige gebouwvoorraad. In nauwe samenwerking met haar partners ontwikkelt Sto innovatieve gevelisolatiesystemen. Door kracht en kennis te bundelen worden slimmere product- en procesinnovaties gerealiseerd.

SWYCS

SWYCS staat voor ‘see what you can save’, een bedrijf dat IoT-oplossingen biedt. Met deze oplossingen zijn ze actief op het gebied van energiemanagement en monitoring. Een essentieel onderdeel binnen nul-op-de-meterconcepten.

TBI | Hazenberg

Met het lidmaatschap verwachten de TBI woningbouwbedrijven ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep nóg beter in staat te zijn invulling te geven aan de ambities op het gebied van NOM-renovaties.

Trebbe

Wij zijn Trebbe. Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt. Al 108 jaar solide en wendbaar. En dat blijven we. Bovendien staan we stevig in de realiteit van nu en straks. We weten wat er speelt in onze branche en de maatschappij, volgen dat op de voet en passen ons daar op aan. Zo is Trebbe door de jaren heen een stabiel merk gebleven.

VolkerWessels

VolkerWessels bouwt met circa 15.000 medewerkers in meer dan 100 werkmaatschappijen aan wonen, werken, mobiliteit, energie en telecom.

Watch-E

Naast tools voor monitoring levert Watch-E diensten om bewoners te coachen en te begeleiden bij het beheer van hun energiezuinige woning.

Well Design

Webo

Woningbedrijf Renswoude

Renswoude heeft als één van de weinige gemeenten nog een eigen gemeentelijk Woningbedrijf.
Woningcorporatie Gemeentelijk Woningbedrijf Renswoude heeft in totaal 337 woningen in beheer.

Woningstichting Eigen Haard

We werken duurzaam en richten ons op duurzame relaties. We kiezen partners die aansluiten bij onze visie en werken met hen samen om die te realiseren.

Woonplus Schiedam

Woonplus Schiedam is een maatschappelijk betrokken vastgoedonderneming die bijdraagt aan de vitalisering van Schiedam en meewerkt aan een gevarieerd woningaanbod in Schiedam. Woonplus Schiedam staat voor een kwalitatieve en betaalbare huur- of koopwoning en VvE Beheer.