Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

wat doen we voor leden

We zijn er voor partijen die zich bezighouden met het verduurzamen van de gebouwde omgeving, en specifiek de woningvoorraad. Ons ledenbestand is divers. Dat vinden we belangrijk. Het loopt uiteen van woningcorporaties, bouwers en ontwikkelaars, tot publieke partijen, adviseurs en toeleveranciers.

Stroomversnelling zoekt altijd naar nieuwe leden die bij willen dragen aan de vereniging en de onderwerpen waar we op innoveren. We zoeken koplopers die kansen zien en impact willen maken. We zoeken grote en kleine partijen die invloed willen uitoefenen door samen te werken. Wij zorgen voor een omgeving waarin je open en transparant met andere leden kunt samenkomen en kunt werken aan de oplossingen die de energietransitie in Nederland vooruit helpen.

wat we doen voor leden

Lid worden van Stroomversnelling levert direct voordelen op:

 • Toegang tot het uitgebreide netwerk van leden en ook het netwerk van niet-leden.
 • Je zit vooraan in de markt en wordt actief betrokken bij innovaties. Dit geeft een voorsprong in kennis, aanpak of ontwikkeling.
 • Je hebt invloed op de markt omdat we vanuit Stroomversnelling lobbyen bij landelijke en lokale politici. Daarnaast nemen we plaats in klimaattafels en reageren we op wetsvoorstellen.
 • Stroomversnelling is een bron van kennis. Zowel op de kennisevents, als bij de experts die voor Stroomversnelling werken en de andere leden.
 • Toegang tot onze experts die je kunnen helpen met vragen op de onderwerpen waar we aan werken. Het team met kun expertise vind je hier.
 • Met een lidmaatschap onderstreep je jouw ambitie naar een duurzame gebouwde omgeving en de koplopersrol die daarbij nodig is.

Voor leden organiseren we jaarlijks:

 • Kennisversnellingsdagen: vier keer per jaar komen we bij elkaar om nieuwe leden zo snel mogelijk alle relevante basiskennis bij te brengen.
 • Samenwerkdagen: drie á vier keer per jaar komen we met alle leden bij elkaar om samen actuele onderwerpen te bespreken en te werken aan oplossingen.
 • Energy Up: onze grootschalige jaarlijkse conferentie met interessante sprekers en een uitgebreid programma voor leden en niet-leden.
 • Ontwikkeltafels: het mechanisme van Stroomversnelling om de verschillende stakeholders met elkaar in dialoog te laten gaan en samen tot oplossingen te komen.
 • En meer: voor verschillende programma’s of actualiteiten wordt er gekozen een seminar of een lancering te organiseren. Deze zijn te vinden in de agenda.

het lidmaatschap

We bieden drie vormen van lidmaatschap aan. Een volwaardig lidmaatschap, een support lid, voor gemeentes, of een lidmaatschap op een deelonderwerp.

 • Volwaardig lid: Met dit lidmaatschap sta je volledig achter de doelstelling van Stroomversnelling. Je hebt toegang tot alle netwerk- en kennisevents en je kunt meedoen aan ontwikkeltafels en de ledenvergadering. Per type lid en grootte hanteren we specifieke tarieven.
 • Support lid gemeente: Als gemeente kun je de activiteiten van Stroomversnelling steunen. Activiteiten op het gebied van conditionering van de markt via lobby, zoals klimaatakkoord, BENG, EPV en salderen. Per type lid en grootte hanteren we specifieke tarieven.
 • Lid op deelonderwerp: Met dit lidmaatschap draag je bij aan een specifieke ontwikkeltafel, taskforce of productontwikkeling. Per project gelden hier specifieke voorwaarden.

Wil je meer informatie over de verschillende lidmaatschappen en tarieven, en welke het best bij jouw organisatie zou passen, neem dan contact op via info@stroomversnelling.nl.