Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Energy-Up webtalk Bewonersinitiatieven en de nieuwe warmtewet

Energy-Up webtalks

De voorgenomen Wet collectieve warmte (Wcw) heeft impact op de manier waarop gemeenten en bewonersinitiatieven samenwerken. En samenwerken, dat gaat niet vanzelf. Je moet erin groeien. Om dat makkelijker te maken is de ‘Opgroeiverkenner’ ontwikkeld. Voor gemeentes en bewonersinitiatieven die samen aan een aardgasvrije buurt willen werken.

De Opgroeiverkenner is een gesprekstool om de samenwerking tussen gemeente en initiatieven samen te onderzoeken. Er komen onderwerpen aan de orde als: leer hoe je ervoor staat in je groeiproces (voor initiatieven) en leer hoe professioneel een initiatief echt is (voor gemeenten). De tool komt van pas in diverse fasen van samenwerking. Niet alleen bij de eerste verkenning van de mogelijkheden, maar ook als handig hulpmiddel bij periodieke evaluatie. Ook kan de tool helpen om wat lucht te brengen bij wrijving tijdens het proces. De Opgroeiverkenner is ontwikkeld door Energie Samen en Klimaatverbond NL, in opdracht van Stroomversnelling.

Tijdens deze webtalk geeft Klaas Vegter van Stroomversnelling een toelichting op de voorgenomen Wet collectieve warmte en wat dit voor gevolgen heeft voor de uitrol van warmtenetten. En je leert:

  • wat de Opgroeiverkenner inhoudt,
  • welke thema’s de opgroeiverkenner behandelt.
  • in welke fasen van de samenwerking je de Opgroeiverkenner kunt gebruiken,
  • hoe je de tool kan gebruiken om als gemeenten en initiatieven de samenwerking tot groei te brengen

Voor wie

Dit webinar is interessant voor bewonersinitiatieven en gemeenten die samen met de warmtetransitie aan de slag willen.

Deel dit bericht via social media: