Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

230 NOM-woningen door Woonwaard

Woonwaard onderzoekt momenteel welke woningen in de regio geschikt zijn voor een zelfde metamorfose naar energieneutrale, comfortabele en betaalbare woningen als in de Heerhugowaardse Schrijverswijk plaatsvindt. Daar is deze week de 230ste NOM-woning een feit.

Woonwaard begon in 2014 via Stroomversnelling met het aanpassen van de eerste woningen in Heerhugowaard, in samenwerking met BAM. Daar komen in totaal bijna 300 duurzame woningen. Inmiddels blijkt dat 30% van de bewoners in deze woningen energiebewuster is gaan leven en dat 85% van de bewoners geld terug kreeg van hun energieleverancier. Woonwaard gaat daarom door met deze formule.

Tevreden bewoners
Het Centrum voor Woononderzoek deed onafhankelijk onderzoek naar de bewonerstevredenheid bij de bewoners van de eerste energieneutrale woningen. In Heerhugowaard zijn de bewoners vooral tevreden over het wooncomfort en de besparing op hun woonlasten. Feedback van bewoners over het bouwproces en verbeteringen voor bijvoorbeeld de badkamer of keuken, verwerkten Woonwaard en BAM in de aanpak van de volgende woningen. BAM zal de woningen samen met Woonwaard voor minimaal 40 jaar op het gewenste onderhoudsniveau houden. Daarbij geeft BAM een prestatiegarantie af voor de woning voor wat betreft energieopwekking en comfort.

Deel dit bericht via social media: