Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Afnameovereenkomst is vernieuwd: nu Renovatie- én Nieuwbouw-versie

 

 

Stroomversnelling heeft, samen met Aedes en Bouwend Nederland, de Afnameovereenkomst die enkele jaren geleden is ontwikkeld, aangescherpt en doorontwikkeld. Dat heeft naast een Renovatie-versie ook geresulteerd in een Nieuwbouw-versie. Beide versies zijn, inclusief bijlagen, leeswijzer en inleiding, te downloaden via energielinq.stroomversnelling.nl.

De Afnameovereenkomst, is enige jaren geleden ontwikkeld door een aantal bouwbedrijven en woningcorporaties binnen Stroomversnelling. De overeenkomst is een wat vreemde eend in de bijt binnen de standaard bouwcontracten. De Afnameovereenkomst bevat namelijk elementen van een aannemingsovereenkomst, een design & build overeenkomst, een turnkey- of koopovereenkomst en een beheer- en onderhoudsovereenkomst. Om duidelijk te maken dat we hier te maken hebben met een ander contract dan gebruikelijk, is gekozen voor de naam Afnameovereenkomst.

De drie belangrijke uitgangspunten van de Afnameovereenkomst:

  1. De Afnameovereenkomst: het product dat gekocht wordt, totaal raamwerk waar alle onderdelen samen komen
  2. Beheer & Onderhoud: de instandhouding van het product zodat de prestatie gegarandeerd kan worden, de voorwaarden waaronder de prestatie geldt.
  3. Monitoring & Verwerkersovereenkomst, om jaarlijks aan te tonen dat de prestatie daadwerkelijk wordt geleverd.

Meer informatie en het modelcontract vindt hier u op Energielinq.

Deel dit bericht via social media: