Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Beleven en zien – bij ANNE

 

Hoe ziet een duurzame woning er eigenlijk uit? Hoe voelt het en hoe is het om er in te wonen? Beleving is een belangrijk instrument om in actie te komen. Niet alleen bewoners, ook bouwers, gemeenten en woningcorporaties hebben soms een extra prikkel nodig om tot nieuwe inzichten te komen. Het splinternieuwe concept en belevingscenter ANNE energiezuinig wonen en bouwen in de provincie Utrecht wil versnellen.

ANNE – startpunt voor omwoners

Tussen de Jaarbeurs en Utrecht Centraal Station wordt een leeg gebouw omgebouwd tot een unieke ontmoetings- en belevingsplaats. ANNE – startpunt voor omwoners. ANNE staat voor Alle Nederlanders Naar Energieneutraal. Vanaf januari vindt de zogenaamde soft launch plaats en gaat de eerste verdieping van ANNE open om twee hoofddoelen te vervullen: de community van betrokken partijen te verbinden en woonconsumenten duurzame mogelijkheden laten beleven. Alles in het teken van duurzaam bouwen en wonen. In het voorjaar verwachten de initiatiefnemers geheel in bedrijf te zijn.

Vanaf januari zal ook het ondersteunende team van Stroomversnelling hier gaan proefdraaien. Het kernteam en de relatiemanagers zullen hun overleg in ANNE plannen en tegelijk gaan we kijken of we ook bijeenkomsten voor leden hier kunnen gaan organiseren.

Binnenkort in Utrecht? Kom vooral langs! Vanaf 16 januari elke maandag open en officiële opening en open huis tijdens de Bouwbeurs van 6 tot 10 februari 2017. Meer weten? Neem dan contact op met Arthur Lippus. Lees hier het hele plan.

Een community om op verder te bouwen

Al vanaf een vroeg stadium is een hele community rondom NOM betrokken bij het project. Zo hebben de initiatiefnemers Arthur Lippus, Johan Ista en Serena Scholte niet alleen ondersteuning van de Jaarbeurs gehad maar ook van de provincie en gemeente Utrecht, de EBU, Platform31, de Rabobank, Talen Vastgoedonderhoud, Trebbe, van Wijnen en Q-Vention als eerste participanten. Door de community vroeg bij de plannen te betrekken is het center niet alleen voor hen, maar ook van hen. Dat blijft ook na de opening zo. De gebruikers zullen nog volop uitgedaagd worden om met eigen ideeën en aanpassingen te komen. Zoals ook kernachtig verwoord door Albert Arp op het Get Connected jaarcongres op 13 oktober. Het samenwerken zal binnenkort ook worden faciliteerd door een eigen app (kijk hier!).

Belevingsmogelijkheden aanbieden

ANNE zal ook een startpunt zijn om geïnspireerd te raken door leerzame voorbeelden van verduurzamen in de regio. Ten eerste komt er een NOM-experience excursie dat, startend vanuit het center, geïnteresseerden mee neemt langs de verschillende energieneutrale voorbeeldprojecten in en rondom Utrecht. Verder komt er buiten ANNE een voorbeeld van een woning van Sustainer Homes te staan. Hier kunnen bewoners binnenlopen om een duurzame woning te beleven. Vier dagen per week zit hier een financieel adviseur van de Rabobank om bewoners verder te helpen. “We willen dit een laagdrempelige manier maken voor mensen om te zien wat mogelijk is” zegt Martijn van Eeuwijk, teamleider financieel advies bij de Rabobank.

Arthur Lippus, een van de initiatiefnemers van ANNE, denkt dat het project ook veel verder kan gaan: “Mijn grootste droom is dat veel mensen de concrete kansen kunnen zien om met betaalbare duurzame ingrepen hun woning te verbeteren, het daar aan de keukentafel over hebben en enthousiast in actie komen”.

Lees het hele artikel over ANNE in de nieuwsbrief van de NOM Alliantie Utrecht.

Deel dit bericht via social media: