Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Bestuurder Lex de Boer maakt kans op award

Dutch Green Building Council organiseert, in samenwerking met PropertyNL en PROVADA, in 2017 de tweede verkiezing van de Green Leader Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan leiders in de bouw- en vastgoedsector (of daaraan gerelateerd) die zaken echt fundamenteel anders doen of grote ambities hebben om een doorslaggevende rol te spelen bij het verduurzamen van de bestaande bouw. De winnaar wordt uitgedaagd om een jaar lang kennis te delen en leiderschap te tonen om verduurzaming verder te versnellen.

De genomineerden voor de Green Leader Award zijn: Lex de Boer (directeur-bestuurder Lefier), Peter Göbel (Directeur ING Real Estate Finance), Lot van Hooijdonk (Wethouder Gemeente Utrecht), Harm van Oorschot (Directeur centrale diensten Lidl Nederland) en Coert Zachariasse (CEO Delta Development)

Energieneutraal, veilig en comfortabel wonen

Lex de Boer is directeur van de zowel in Drenthe als Groningen actieve woningcorporatie Lefier doet mee met het landelijke project de Stroomversnelling, waarbij bestaande woningen energieneutraal worden gemaakt. Daarnaast is Lefier betrokken bij Groningen gasloos.

Zijn corporatie heeft een hoge ambitie en de komende jaren willen ze ongeveer 4.000 woningen Nul op de Meter (NOM) bouwen. Door renovatie van bestaande woningen en alle grondgebonden nieuwbouw. Onder zijn leiding werden de eerste aardbevings-bestendige en energiezuinige woningen gebouwd in Groningen.

Keuze van de jury én publiek

De jury heeft gekozen voor een evenwichtige vertegenwoordiging van verschillende spelers uit de gehele keten. Juryvoorzitter Onno Dwars, Ballast Nedam Ontwikkeling en winnaar van vorig jaar is trots op de mooie lijst aan duurzame leiders die ieder vanuit hun eigen perspectief verduurzaming versnellen door leiderschap te tonen. “Met het klimaatakkoord ‘Parijs’ in het achterhoofd is het nu hét moment om de versnelling in gang te zetten. Aanzienlijk meer gebouwen moeten sneller en grondiger worden verduurzaamd. Deze Green Leaders zijn voorbeelden van leiders die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en tonen leiderschap.”

Stemmen kan tot 24 mei, het publiek bepaalt uiteindelijk wie er tot winnaar van de Green Leader Award wordt benoemd. De uitreiking vindt plaats op 31 mei om 15.30 uur tijdens PROVADA in RAI Amsterdam.

 

Deel dit bericht via social media: