Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Bouwer en bewoners geselecteerd in Oostvoorne

NOM-woningen Westvoorne

Woonbedrijf Westvoorne, sinds dit voorjaar lid bij Stroomversnelling, gaat een eerste blok van 5 renoveren naar Nul op de Meter. Sinds maart is Westvoorne bezig om de juiste bouwer, maar ook de juiste bewoners voor het eerste blok te vinden. De oproep tijdens de twee bewonersavonden die werden georganiseerd was dan ook: “Welk blok wil zich gezamenlijk aanmelden om als eerste in aanmerking te komen voor een renovatie?”

Dit resulteerde in het eerste blok van vijf woningen met bewoners die enthousiast waren en zich spontaan meldden. Voor deze wijk in Oostvoorne is gekozen om een aantal redenen, niet alleen zijn deze woningen toe aan een vernieuwing, ze zijn ook van een te goede kwaliteit om zomaar te slopen. In deze wijk staan niet alleen huurwoningen, maar verspreid over de blokken is er ook een aantal koopwoningen. Deze bewoners krijgen de kans om hun huis te laten renoveren en daarna dus een NOM-woning te hebben.

Een andere opgave is dat deze wijk qua straatbeeld nogal eentonig is. Dit is een van de redenen waarom bouwer TBI Hazenberg is geselecteerd. Samen met De Loods architecten en adviseurs heeft TBI een ontwerp gemaakt waarbij er variatie in het bestaande straatbeeld aangebracht wordt. Er is gekozen voor een gevel met natuursteenstrips Deze steenstrips, Feldhaus Klinker, is een keramisch product (gebakken klei). Deze worden direct op maat gebakken zodat er geen restafval ontstaat, dit is bij het doorzagen van normale bakstenen steenstrips wel het geval. Per straat wordt gekozen voor een hoofdkleur voor de gevel. Daarnaast krijgen de huizen verschillende kleuren en typen deuren en kozijnen. De installaties in het ontwerp van TBI zitten verwerkt in de gevel in plaats van in een kast of op zolder.

Westvoorne is op dit moment bezig met alle voorbereidingen met de bewoners, de vergunningen en de contracten en hoopt in mei of juni van 2017 te beginnen met de renovatie van de eerste vijf woningen.

 

 

 

Deel dit bericht via social media: