Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Campagne ‘Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het mogelijk’

Het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) startte op 1 juni met een crossmediale campagne om de Energiebespaarlening meer onder de aandacht te brengen van particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Met de campagne ‘Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het mogelijk’ wil het fonds woningeigenaren en VvE’s erop attenderen dat het financieel haalbaar is om de eigen woning of appartementencomplex te verduurzamen.

Nul op de Meter

Voor Stroomversnelling is de financiering voor particuliere woningeigenaren voor Nul op de Meter-renovaties een onderwerp dat meer aandacht moet krijgen. Stroomversnelling onderzoekt met banken de mogelijkheden om leningen (zoals de Energiebespaarlening) te combineren met een persoonlijke lening, waarmee de afbetaling over dertig jaar kan worden uitgesmeerd. Op die manier kan een woonlasten-neutrale financiering worden ingezet. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een lening aan te gaan waarvan de maandlasten vergelijkbaar zijn met de weggenomen energielasten. Stroomversnelling streeft er naar een oplossing te vinden waardoor een lening zo snel mogelijk voor een complete NOM-verbouwing ingezet kan worden. De Energiebespaarlening biedt nu al wel de mogelijkheid om een deel van de maatregelen te financieren. Afhankelijk van het leenbedrag moet de Energiebespaarlening binnen 7-15 jaar worden afgelost.

Het Nationaal Energiebespaarfonds

Het aantal leningen uit het Nationaal Energiebespaarfonds heeft sinds de start van het fonds een flinke groei doorgemaakt. Steeds meer woningeigenaren en VvE’s weten het fonds te vinden voor het financieren van energiebesparende maatregelen aan woningen.  Denk hierbij aan zonnepanelen, isolatie, hoogrendementsglas, HR ketel of een warmtepomp. NEF streeft ernaar om deze lening zo snel mogelijk ook in te kunnen gaan zetten voor een complete NOM-verbouwing. De leningen worden tegen een lage rente verstrekt en zijn boetevrij.

De overheid heeft als doelstelling om Nederland duurzamer te maken. Daarom heeft zij het Nationaal Energiebespaarfonds in 2014 opgericht.  Het fonds is gevuld door de Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank. Het Nationaal Energiebespaarfonds kent een totaalbudget van € 300 miljoen  voor heel Nederland.

www.energiebespaarlening.nl

De campagne ‘Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het mogelijk’ wordt gevoerd op radiozenders, via landelijke dag- en vakbladen en online. Op de website www.energiebespaarlening.nl vinden woningeigenaren & VvE’s uitgebreide informatie over de maatregelen die met de Energiebespaarlening gefinancierd kunnen worden. Hier zijn ook de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor financiering uit het fonds te vinden.

Deel dit bericht via social media: