Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Elan Wonen wil verduurzamen met meer dan NOM

Elan Wonen is een woningcorporatie met ruim 7000 woningen in Haarlem en Heemstede. Op de samenwerkdag ondertekenden zij het lidmaatschap met Stroomversnelling. De woningcorporatie voelt zich verantwoordelijk voor het betaalbaar houden van woningen voor bewoners met een bescheiden inkomen in een regio waar de koopprijzen hoog te noemen zijn. Voor de nieuwe woningen die zij willen realiseren zoeken ze hulp bij Stroomversnelling en de leden. Ze willen, zeker voor deze nieuwe woningen, onderzoeken wat de NOM-opties zijn.

Ingewikkelde opgave

Voor de bestaande woningvoorraad ziet Chris Schaapman, directeur-bestuurder van Elan Wonen, kansen en uitdagingen in het verduurzamen van de woningen naar Nul op de Meter:”We zien dat dat een hele ingewikkelde opgave is. We willen, samen met Stroomversnelling, kijken of we tot goede oplossingen kunnen om verdere verduurzaming van onze bestaande woningvoorraad te realiseren.”

Als lid wil de heer Schaapman met het Stroomversnellingsnetwerk verder kijken dan alleen het product Nul op de Meter. Hij snijdt daarmee een interessante discussie aan. Is Stroomversnelling alleen Nul op de Meter? Schaapman denkt van niet:” Nul op de Meter is een heel concreet product, met een Energieprestatievergoeding, dat is prachtig. Maar we kunnen met het netwerk van Stroomversnelling veel meer kennis bundelen op alle terreinen van duurzaamheid en woningvoorraad. Dat is ook een mooie reden om lid te worden.”

 

 

Deel dit bericht via social media: