Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

FidesWonen mee in Stroomversnelling

Op 26 november sloot ook woningcorporatie FidesWonen zich aan bij Stroomversnelling. De Zeelandse woningcorporatie maakt graag gebruik van de opgedane kennis binnen Stroomversnelling om haar duurzaamheidsopgave aan te pakken.

In 2016 start FidesWonen met een pilot van zes tot acht Nul op de Meter woningen.  Als dit succesvol blijkt, worden vervolgens tot 2025 jaarlijks nog zo’n 20 woningen gerenoveerd naar Nul op de Meter met het doel de kwaliteit van het woningbezit op peil te houden, te werken aan een duurzame woonomgeving en woonlasten voor huurders beheersbaar te houden.

FidesWonen is in de eerste plaats afnemer van renovatieconcepten die binnen de Stroomversnelling zijn ontwikkeld. Daarnaast staat FidesWonen open voor het delen van kennis met lokale partijen die willen participeren in de Stroomversnelling en een bijdrage willen leveren aan de realisatie van Nul op de Meter woningen.

“We willen met de pilot aan onze huurders, bouwers en collega corporaties laten zien wat Nul op de Meter betekent, zodat iedereen straks zegt: Dit willen wij ook!”, aldus Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder FidesWonen.

Als lid van Stroomversnelling kan FidesWonen rekenen op ondersteuning bij de processen rondom de ontwikkeling en realisatie van Nul op de Meter woningen. Dit kan zijn hulp bij de selectie van geschikte woningen, de uitwerking van een op maat gesneden plan, de selectie van en contractvorming met de uitvoerend aannemer, de businesscase, bewonerscommunicatie en EPV-contracten met bewoners.

 

Deel dit bericht via social media: