Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Film: Robot plakt steenstrips

 

Toeleverancier Ter Woerds bouwt voor Dura Vermeer prefabgevels met steenstrips. Hiervoor hebben zij een robot in dienst. Die werkt snel en precies want doet precies wat de computer hem zegt. Voordeel: er kan onder ideale omstandigheden worden gebouwd want binnen regent het nooit.

Nederland baksteenland

In de Speykstraat in Arnhem worden 96 woningen gerenoveerd. Ter Woerds Afbouw en Schilderwerken BV levert voor Dura Vermeer de prefabgevels aan. De gevels worden in de fabriek bekleed met gevelisolatie. Er is keuze uit verschillende materialen maar omdat “Nederland een baksteenland is, wordt vaak gekozen voor de minerale steenstrip,” zegt Bart ter Woerds in het filmpje.

Een woning per dag

In de fabriek plakt de robot precies en in gelijkmatig tempo de steenstrips op de gevel. Hier in de fabriek wordt onder ideale omstandigheden gewerkt. De temperatuur en luchtvochtigheid is altijd hetzelfde en het regent nooit. Als de gevel af is, gaat de hoogisolerende gevel in zijn geheel naar de bouwplaats en wordt ter plekke aan het huis gezet. Zo kan één woning per dag worden voorzien van nieuwe gevels!

 

 

Deel dit bericht via social media: