Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Flat met toekomst feestelijk van start

Met een feestelijk moment gaat vanmiddag in Utrecht de bouw van de eerste 8 Nul op de Meter-woningen van het project Flatmettoekomst van start.

Het project van woningcorporatie Mitros en consortium Nieuw Utrechts Peil (VIOS Bouwgroep BV, Op ten Noort Blijdenstein Architecten en Adviseurs en Nieman Raadgevende Ingenieurs) start nu met de eerste acht portiekwoningen. De verwachte oplevering is eind november, waarna een aantal huishoudens gaan proefwonen om te ervaren hoe het is om in een energieneutrale woning te leven. Bij een positief resultaat worden de overige vijf portieken gerenoveerd tot flatmettoekomst, dat zijn in totaal nog eens veertig woningen aan de Camera Obscuradreef in Utrecht.

Het concept biedt voor flatwoningen gebouwd volgens het intervamsysteem een nieuwe toekomst. Eerder zei procescoach José van der Loop van Energiesprong over dit project: “Dit is een perfect platform voor opschaling. In Nederland zijn zo’n 14.000 flatwoningen volgens het Intervamsysteem gebouwd, deze aanpak zou je ook naar die woningen kunnen uitrollen.”

www.flatmettoekomst.nl

Deel dit bericht via social media: