Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Gemeente Ede in de Stroomversnelling

Wethouder Leon Meijer tekende dinsdag 14 juni 2016 voor het lidmaatschap van ‘Stroomversnelling’. Dit deed hij samen met bestuursvoorzitter Leen van Dijke van dit landelijke netwerk. Voor Ede is het lidmaatschap een belangrijke stap naar het doel om over vier jaar 20 procent duurzame energie op te wekken. “In de bestaande woningbouw valt de grootste energiewinst te halen. Daar willen we in Ede vol op inzetten, zodat we echt tot de top van duurzame gemeenten gaan horen”, zo vertelt Leon Meijer.

Nul op de Meter

Met het aanpassen van bestaande woningen kan enorm veel energie worden bespaard. Soms lukt het zelfs om een woning evenveel of meer energie te laten opwekken dan dat deze gebruikt. Het wordt dan een Nul op de Meter woning. De gemeente ziet dit als een belangrijke stap naar een energieneutraal Ede. En wil de kennis, netwerken en inzet van Stroomversnelling gebruiken om dit te bereiken. Wethouder Leon Meijer: “Met het lidmaatschap is Ede betrokken bij actuele ontwikkelingen en kan daar snel op inspringen. De huidige klimaatproblemen vragen om snelle en krachtige oplossingen.”

Koploper

Na Apeldoorn is Ede de tweede gemeente van Nederland die lid wordt van Stroomversnelling. Daarmee lijkt provincie Gelderland koploper te zijn op de weg naar het Nul op de Meter renoveren van de bestaande woningvoorraad.

Deel dit bericht via social media: