Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Goedkeuring energieprestatievergoeding en nieuwe leden vergroten slagkracht Stroomversnelling

Met brede steun is op 19 januari het wetsvoorstel energieprestatievergoeding (EPV) door de Tweede Kamer goedgekeurd. Hiermee komt het daadwerkelijk realiseren van Nul op de Meter woningen voor woningcorporaties binnen handbereik. Nu een groot deel van de financiering van renovaties voor corporaties nog dit jaar gerealiseerd kan worden, is het tijd voor grote stappen. Zeven nieuwe leden tekenden 21 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst het lidmaatschap bij Stroomversnelling om hun kennis en producten te delen.

Snel vaart
Het wetsvoorstel over de EPV maakt het mogelijk dat corporaties woningen zeer energiezuinig maken en met huurders afspraken kunnen maken over betaling van een energieprestatievergoeding. Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling zei hier over in Cobouw: “Nu hiervoor de weg is geëffend, kan Stroomversnelling snel vaart krijgen. Voor een standaard rijtjeswoning komt het erop neer dat de huurder of eigenaar de gemiddelde energierekening van alles bij elkaar opgeteld 170 euro per maand inruilt voor een energieprestatievergoeding. Tegen gelijkblijvende of zelfs lagere woonlasten krijgt woonconsument dan behalve een energieneutrale ook nog een veel betere woning.”

Concrete innovaties
De nieuwste leden van Stroomversnelling, Inventum, IBIS Power, Geveke, Knauf, Talen Vastgoedonderhoud en Heijmans willen graag aan de slag met corporaties en andere leden binnen Stroomversnelling om concrete producten en innovaties voor Nul op de Meter woningen te gaan toepassen. Alexander Suma van IBIS Power is wil graag bijdragen met de nieuwe ontwikkeling die zij aanbieden, “Een oplossing met een combinatie van wind en zon, waarmee we per vierkante meter dakoppervlakte dubbel zoveel energie opwekken.”

Het lidmaatschap van een diversiteit aan bedrijven en organisaties bij Stroomversnelling zorgt voor een slagkracht in de producten en diensten die de markt kan aanbieden om Nul op de Meter woningen te realiseren.

Rijswijk Wonen
19 januari ondertekende ook Rijswijk Wonen als nieuw lid. De eerste woningcorporatie in de regio Haaglanden die samen met Stroomversnelling wil werken aan het behalen van hun duurzame doelstellingen. Peter Ruigrok, bestuurder bij Rijswijk Wonen is enthousiast over het delen van kennis met de nieuwe leden: “Tweederde van ons bezit zijn portiek-etagewoningen, gebouwd tussen 1950 en 1980. Energetisch heel slecht, de energielasten zijn heel hoog. Wij willen deze woningen gaan verduurzamen en de ervaring die we hiermee opdoen delen met de andere leden van de Stroomversnelling.” Rijswijk Wonen wil in 2019 55% van hun woningbezit op minimaal energielabel C hebben. Het voordeel van de samenwerking met Stroomversnelling is dat alle Nul op de Meter woningen een veel beter energielabel kunnen behalen zonder dat de woonlasten voor de huurders stijgen.

Met een nieuwe woningcorporatie en de nieuwe leden uit het bedrijfsleven begint Stroomversnelling optimistisch aan een nieuw jaar.

Deel dit bericht via social media: