Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Hoe krijg je pasta met koken op inductie al dente?  

Regelmatig vinden er allerlei evenementen en bijeenkomsten plaats voor bestuurders, professionals en anderen die bezig zijn met energieneutraal renoveren of bouwen. Maar hoe vaak zijn er eigenlijk bijeenkomsten voor bewoners? De mensen die daadwerkelijk in aardgasvrije woningen gaan wonen? Die niet altijd de energietransitie op 1 hebben staan, maar vooral willen weten hoe ze hun pasta nog lekker klaar kunnen maken zonder aardgas.

Op 12 mei aanstaande organiseert het programma Warmte en Koude Zuid-Holland in samenwerking met andere organisaties het eerste VanGasLos Festival speciaal gericht op bewoners. Hier kunnen bewoners alle informatie krijgen over de transitie van aardgas af.

Lees hieronder wat bewoners allemaal kunnen verwachten op dit aardgasvrije festival. Alle bewoners van huidige en komende Nul op de Meter projecten zijn natuurlijk ook van harte welkom! Het festival is gratis te bezoeken. Inschrijven kan via: https://lnkd.in/gYGetiR

Ben je geen bewoner, maar wel als professional bezig met energieneutraal wonen? Niet getreurd, ook voor de jonge professional is er tijdens het festival een speciale dag gereserveerd. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier.

Hoe ga je dan koken? Hoe verwarm je je woning?

Vind meer uit over de warmtetransitie van aardgas af. Welke alternatieven zijn er? Hoe ga je dan koken? Hoe verwarm je je woning? Hoe gaan corporaties, gemeenten, netbeheerders en energieleveranciers om met de overgang van gas af?

Bezoek de informatiestands en krijg informatie over isolatie, warmtenetten, warmtepompen en andere alternatieven voor gas. Volg een workshop inductiekoken of ga in gesprek met ervaringsdeskundigen uit andere wijken. Of neem deel aan één van de activiteiten over het waarom van de transitie van aardgas af, krijg meer informatie over het proces en de rol van bewoners. Via handige tools en met echte voorbeelden kun je meer uitvinden over wat al daadwerkelijk gebeurt.

Ook verwachten we diverse gasten om het festival extra feestelijk te maken. Foodblogster Francesca kookt lekkere pasta zonder gas! Wethouder Choho van Duurzaamheid (Amsterdam) vraagt je wat jij belangrijk vindt bij overgang naar aardgasloos. En natuurlijk kun je informatie krijgen en in gesprek met woningadviseurs, installateurs, burgerinitiatieven, energiebedrijf NUON, netwerkbedrijf Alliander, gemeente Amsterdam, Hier verwarmt, Milieudefensie en vele anderen.

Voor deze bijeenkomst is ook een speciale vertoning van de film Onderstroom. Na afloop van de film kun je in gesprek met de regisseur en bewoners. Zie voor meer informatie het programma hieronder

Schrijf je in op https://lnkd.in/gYGetiR

Waarom vragen we je om in te schrijven? We willen graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Bijvoorbeeld voor de inkoop voor de kookworkshops. Dus meld je aan, dan weet je zeker dat er plek voor je is!

Deel dit bericht via social media: