Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Interview in Cobouw: Als je de doelstelling niet haalt, ben je dan mislukt?

Vandaag verschijnt er een artikel op Cobouw over Stroomversnelling en onze doelstellingen. Journalist Thomas van Belzen heeft gesproken met Wim van den Bogerd, CEO van Klimaatgarant en Stroomversnelling-lid Itho Daalderop en met Leen van Dijke voorzitter van Stroomversnelling. Van den Bogerd signaleert problemen bij het behalen van de doelstellingen van Stroomversnelling: “We halen de targets niet.”

Doelstellingen

Cobouw haalt de doelstelling van 11.000 woningen voor 2017 aan. “Qua aantallen lopen we inderdaad achter”, erkent Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling. “Als je de doelstelling niet haalt, wil dat niet zeggen dat de dingen mislukt zijn. Onomstotelijk hebben we bewezen dat we bewoners binnen twee dagen blij kunnen maken met een Nul op de Meter woning. Dat hebben we nu zo’n 700 keer gedaan. Het punt van niet meer terug naar Label B, is kortweg bereikt. Wil je de klimaatdoelstellingen halen, dan is dit de route.”

Lees hier het hele artikel op Cobouw

Samenwerking

Van den Bogerd geeft aan dat hij de samenwerking tussen de leden nog niet optimaal vindt en dat iedereen vooral zelf bezig is. Een methode die Stroomversnelling ook wel heeft aangemoedigd. Het ontwikkelen van een eigen innovatiespoor, juist om meer oplossingen te krijgen.  Van Dijke zegt hierover in het artikel: “Nu is het zaak om die innovaties te vergelijken. Wim heeft gelijk als hij zegt dat dit nog te weinig gebeurt.We organiseren meerdaagse sessies en samenwerkdagen waar we kennisdelen accommoderen en aanmoedigen.”

Lees hier ook het artikel op Cobouw waarin Leen van Dijke meer uitleg geeft

Oplossingen

Hoe kunnen we binnen Stroomversnelling omgaan met kritiek van onze eigen leden? Van Dijke begrijpt de kritische opmerkingen van de topman van Itho Daalderop wel. “Ja, kennisdelen moet beter, het proces van plaatsen is nog lang niet wat het moet zijn en op het gebied van bewonerscommunicatie moeten nog veel slagen worden gemaakt. Begin oktober hebben we een bijeenkomst met alle directies van leden. Dan zullen we een heldere analyse geven van waar we nu staan en het gesprek voeren over de agenda van de komende tijd. We hopen dat kritische geluiden zoals die nu van IthoDaalderop daar ook zullen doorklinken.”

Op vier oktober zal er een directiediner plaatsvinden waarvoor alle directieleden en bestuurders van leden en partners zullen worden uitgenodigd. Meer informatie over deze bijeenkomst en het aandragen van agendapunten kunt u doen via secretariaat@stroomversnelling.nl

 

 

Deel dit bericht via social media: