Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Klaar is Case: hét inspiratieplatform voor hoog niveau woningrenovaties

Stroomversnelling, Bouwend Nederland en het Nationaal Renovatie Platform (NRP) hebben de handen ineengeslagen om woningcorporaties en gemeenten te helpen met de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Het resultaat is het inspiratieplatform ‘Klaar is Case’, waar succesvolle hoog niveau renovatie- en verduurzamingsprojecten worden gepresenteerd.

Het doel van Klaar is Case is om bestuurders en vastgoedmanagers van woningcorporaties te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij energetische renovaties. De campagne bestaat uit een online platform en fysieke rondetafelbijeenkomsten. De betrokken woningcorporaties, bewoners en bouwpartijen delen hun successen én hun leerpunten. Op die manier kunnen partijen van elkaar leren en samen de sprong maken om op te schalen.

Voorzitter Bart Krol van NRP, de netwerkorganisatie voor renoveren en transformeren: “Een van de dingen we gehoord hebben bij de aftrap van de campagne, is dat je heel veel van elkaar te leren hebt. Dat er op veel plekken in Nederland woningen verduurzaamd worden. Maar dat we dat elke keer opnieuw met elkaar bedenken. Op één plek alle kennis en alle informatie bijeen brengen, dat helpt altijd.”

Hoog niveau energierenovatie
De campagne richt zich op hoog niveau verduurzaming. Het streefdoel is een netto warmtevraag van 50 kWh/m2/jaar of zuiniger. De lat ligt bewust hoog, want hoog niveau renovatie heeft veel gunstige effecten. Het draagt eraan bij dat bewoners comfortabel en tegen lage energiekosten wonen. De verbeterde energiezuinigheid gaat in veel gevallen gepaard met levensduurverlenging en modernisering van de woning. Daarmee krijgt de hele wijk een modernere uitstraling.

De eerste cases staan nu online: klaariscase.com
Het inspiratieplatform is nu live en beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in hoogwaardige woningrenovaties. In de loop van het jaar zullen er meer cases volgen. Corporaties of bouwpartijen die een inspirerend project hebben gedaan, kunnen dat via deze website aanmelden.

De campagne Klaar is Case is een initiatief van Stroomversnelling, Bouwend Nederland en het Nationaal Renovatie Platform en wordt ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deel dit bericht via social media: