Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Lefier investeert een miljard euro voor duurzame woningvoorraad

Lefier bezit ruim dertigduizend woningen in Groningen en Drenthe en investeert een miljard euro om haar voorraad te verduurzamen. Lefier begint bij het upgraden van bestaande woningen naar energiezuinig en nul-op-de-meter. Er wordt naast gerenoveerd ook veel gebouwd de komende jaren. Lefier pakt aan, compleet met website en razende reporter.

De investering stond al een tijdje op de planning maar nu is het dan zover. Directeur Witzenburg: “We zijn een investerende corporatie en moeten ons bezit op orde houden dus we wilde dit al tijden maar zoiets kost enige aanlooptijd.” Het is een flink bedrag maar dankzij bezuinigingen, financiers en eventuele subsidies kan Lefier haar woningvoorraad de komende jaren duurzaam verbeteren en uitbreiden.

Paddepoel

De wijk waar energetische gezien het meest staat gebeuren is Paddepoel in Groningen. Er komt een jongerenflat met 207 studentenwoningen, een andere grote studentenflat, Duindoorn, wordt verbouwd en het plan is om in deze wijk ook de Stroomversnellingsproducten grootschalig uit te rollen, zegt Witzenberg tegen RTVOOG. In de wijk is vorig jaar zelfs een lokale nul-op-de-meter stichting opgezet om ook particulieren te porren voor nul-op-de-meter. Bewoners die door een professionele partij zijn opgeleid trekken als energiecoach de wijk in om buurtbewoners te adviseren over energiebesparende maatregelen en nul-op-de-meter. Lefier renoveerde in Paddepoel eerder al 48 portiekwoningen naar nul-op-de-meter.

In 2050 energieneutraal

Verder vinden we woningen van Lefier in de gemeenten Emmen, Stadskanaal, Borger-Odoorn, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. In al deze gebieden investeert Lefier door nieuw te bouwen of woningen duurzaam te verbeteren. Lefier kiest er nu voor om naast energieneutraal, veel woningen energiezuinig te maken door bijvoorbeeld te renoveren naar label B. Het einddoel is echter wel dat in 2050 de hele woningvoorraad energieneutraal en gasvrij is.

Lefier pakt aan!

De investering van een miljard heeft ook een naam gekregen: Lefier pakt aan, compleet met website en een razende reporter. Op de website volg je de laatste ontwikkelingen, vind je blogs en natuurlijk de filmpjes van razende reporter Joël.

www.lefierpaktaan.nl

Deel dit bericht via social media: