Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuw lid: Gemeentelijk Woningbedrijf Renswoude direct aan de slag

Op 4 april mochten we wederom een nieuw lid verwelkomen bij Stroomversnelling. Als één van de weinige gemeentelijke woonbedrijven in Nederland was burgemeester Petra Doornebal–van der Vlist degene die samen met Stroomversnelling bestuursvoorzitter Leen van Dijke de overeenkomst ondertekenden.

Ook in de gemeente Renswoude zal er de komende jaren verduurzaamd gaan worden. Het eerste project waarmee zij zullen beginnen is het ‘Herstructurering Taets van Amerongenweg’ waar Gemeentelijk Woningbedrijf Renswoude een gedeelte van haar woningbezit vernieuwt. Bij deze vernieuwing worden 23 sociale huurwoningen gesloopt en er komen in totaal 63 duurzame en energiezuinige woningen voor terug.

Deze verdichting is mogelijk gemaakt door het ernaast gelegen wooncomplex te renoveren door het vergroten van de plattegrond op de begane grond en het groter maken van de badkamer op de 1e verdieping. Deze renovatie is zonder huurverhoging gerealiseerd. Als compensatie hiervoor wordt de tuin met 15 meter ingekort en is de vrij komende ruimte aan de het nieuwe bouwplan toegevoegd.

Van deze 63 woningen worden er 18 gerealiseerd als koopwoning en 45 als sociale huurwoning. Deze laatste zullen in ieder geval nul-op-de-meter (NOM) worden. De huurwoningen bestaan uit 22 eengezinswoningen, 17 seniorenwoningen en 6 beneden- en bovenwoningen. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor de NOM-renovatie van een complex met 50 eengezinswoningen. Naar verwachting wordt hiermee gestart in 2019.

Een mooie eerste start voor dit nieuwe lid!

Deel dit bericht via social media: