Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuw lid: Pionierende woningcorporatie RWS

Woningcorporatie RWS partner in wonen, een corporatie met een aanbod van 6636 woningen in de Zeeuwse gemeenten Goes, Kapelle en Noord-Beveland, is vandaag lid geworden van Stroomversnelling. Maarten Sas, directeur-bestuurder van RWS en Leen van Dijke, bestuursvoorzitter van Stroomversnelling, tekenden 11 juli de overeenkomst.

Woongenot voor lagere beurzen

RWS is al langer bezig met de duurzame missie om voor huurders betaalbare en groene woningen te creëren.  Naast het laag houden van huren kiest RWS er ook bewust voor om andere woonlasten van huurders te stabiliseren. De meeste winst op lange termijn zit hierbij in het verlagen of stabiel houden van de energielasten van de woningen. Manager vastgoed van RWS, Jan Willem Meinen: ‘RWS is een woningcorporatie die het woongenot voor lagere beurzen wel hoog heeft staan en dat betekent dat we woningen betaalbaar willen houden. Dat betekent dat je continu op zoek bent naar nieuwe technieken om het betaalbaarheidsprincipe overeind te houden.’

IJs van Columbus

RWS is op weg naar deze missie niet bang aangelegd. Inmiddels zijn sinds 2011 al verschillende innovatieve projecten gestart om hiermee aan de slag te gaan. Sindsdien zijn er al meer 184 woningen met nieuwe technieken opgeleverd. De meest in het oog springende zijn misschien wel de 20 nieuwe woningen die verwarmd worden door het IJS van Columbus. Een techniek die zij ook bij de renovatie van tien bestaande woningen naar Nul op de Meter binnen Stroomversnelling willen toepassen. Riothermie is een andere techniek, waarmee RWS 60 appartementen wil gaan verwarmen met warmte uit het riool. “Dit zijn technieken die we graag willen delen binnen Stroomversnelling en waarbij we andere woningcorporaties willen helpen om deze toe te gaan passen” geeft Meinen aan.

Nul op de Meter en Stroomversnelling

Naast deze innovatieve technieken werkt RWS de komende jaren ook aan levensloopbestendige woningen standaard NOM te maken. Monitoring van deze woningen en andere woningen is een komende tijd een aandachtspunt. Eerder werkte RWS hiervoor ook al samen met MPARE, een ander lid van Stroomversnelling. Dhr. Meinen heeft concrete verwachtingen van Stroomversnelling als vereniging: “Wij verwachten van Stroomversnelling dat zij een bruggenbouwer is, de juiste kennis bij elkaar weet te brengen en open innovatie goed weet te programmeren. Dat betekent dat je een platform moet zijn waarmee je nieuwe producten weet te ontwikkelen waarvan het gebruik ook in een versnelling komt.”

 

 

Bekijk hier een filmpje over het IJs van Columbus:

 

Deel dit bericht via social media: