Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuw lid Van der Leij: Markt vraagt andere manier van werken

Donderdag 7 april jl. heeft Rob van der Leij, directeur van Van der Leij Bouwbedrijven, tijdens de derde samenwerkdag het lidmaatschap van Stroomversnelling ondertekend. Van der Leij is voor Stroomversnelling geen onbekende; eind maart ontving zij samen met een aantal andere partijen al het NOM-Keur op hun concept. Daarnaast zijn zij ook koploper binnen de programma’s van Energiesprong|Platform31.

Climate Construction

Rob van der Leij is met Van der Leij Bouwbedrijven al een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van Climate Construction samen met André Hehemann, die sinds november 2014 werkzaam is bij Van der Leij als innovatiemanager. De directeur is een onconventioneel denker die zijn bedrijf gericht in stappen meeneemt naar een nieuwe toekomst. Rob van der Leij zegt hierover: ”Wij willen lid worden van Stroomversnelling omdat daarmee ook meer vorm en inhoud wordt gegeven aan de opgave zoals deze voor ons ligt. We zijn er al acht jaar mee bezig en dit is een heel goed moment om dit ook op een gestructureerde manier met Stroomversnelling vorm en inhoud te geven; integratie van duurzaamheid in de bouw is belangrijk. Van der Leij bedacht tevens een financieringsconstructie voor particulieren ‘ruilen zonder huilen’, en hanteert als principe voor samenwerking dat alle partners gelijkmatig verdienen (en de klanten benaderen) in plaats van alleen de bouwer.

Samenwerking

In 2014 stapte Van der Leij aan boord van Stroomversnelling Koopwoningen en heeft dit initiatief volop benut om het product verder uit te werken. Van der Leij beschikt inmiddels over een uitgewerkt product voor grondgebonden woningen, VvE’s en een product in het kader van Duurzaam Thuis.

Voor die uitwerking is in co-development gewerkt met toeleveranciers. De ontwikkeling en samenwerking tussen Van der Leij en Itho Daalderop als voorbeeld is uniek in de sector. Andre Hehemann: ”Het samenwerken met andere leden binnen de Stroomversnelling heeft al hele leuke innovaties opgeleverd. Wij geloven echt in een horizontale samenwerking en niet in een verticale samenwerking zoals eigenlijk de huidige bouwkolom in elkaar zit.”

Stroomversnelling

Van der Leij ziet uit naar het opdoen van concrete ervaringen met Nul op de Meter, zowel met corporaties als met particulieren. De ervaring met particulieren heeft het bedrijf omgezet in een aanpak om stap voor stap met de particulier naar een NOM-verbouwing te gaan. Deze aanpak hoopt het bedrijf verder te kunnen uitwerken binnen Stroomversnelling, Rob van der Leij zegt daarover:” Het mooie van Stroomversnelling is in mijn beleving dat zowel de nieuwbouw aannemers als de aannemers in het renovatie- en onderhoudswerk de krachten bundelen om die kennis en kunde met elkaar te delen, maar daar moet je natuurlijk wel voor open staan.”

Een goed voorbeeld daarvan het is het werken aan het NOM-Keur. André Hehemann: “Wij verwachten van Stroomversnelling dat er met elkaar wordt geïnnoveerd; wat wij nog wel vaak zien gebeuren is dat het lijkt alsof dat over producten en technieken gaat en dat er te weinig innovatie op het proces plaatsvindt”.

Van der Leij neemt actief deel aan de Ontwikkeltafel NOM-Keur en werkt na het ontvangen van het NOM-Keur op concept aan het tweede en derde deel; realisatie en onderhoud.
Rob van der Leij vat het zelf nog een keer samen: “De markt vraagt gewoon om een andere efficiëntere manier van met elkaar samenwerken. We moeten onze krachten dus bundelen“.

Deel dit bericht via social media: