Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuw Stroomversnelling-lid: AliusEnergy

Eind 2018 is AliusEnergy uit Eersel toegetreden tot de Vereniging Brede Stroomversnelling. Directeur Wil van der Meijden en Leen van Dijke (voorzitter Stroomversnelling) tekenden op 20 december de lidmaatschapsovereenkomst. AliusEnergy is gespecialiseerd in PVT zonnepanelen: een hybride oplossing om zonne-energie én zonnewarmte op te wekken met behulp van één collector.

Directeur Wil van der Meijden schetst in grote lijnen de ambitie van AliusEnergy voor 2019: “Wij willen PVT breder uitzetten in de Nederlandse markt. PV is inmiddels geaccepteerd, maar we hebben ook nog een thermische uitdaging. Daarvoor kan het PVT systeem een goed alternatief zijn. Als het om nieuwe oplossingen voor warmte gaat, is de warmtepomp in korte tijd een bekend begrip geworden, maar het alternatief PVT willen wij ook een volwassen plaats geven in de markt. AliusEnergy is een groothandel met een grote plus. We adviseren en we leveren, maar we zijn zeker geen dozenschuiver. Ons aanbod is scherp omlijnd; gebaseerd op degelijke kwaliteit én een esthetisch verantwoord ontwerp. We leveren goed uitziende producten, en bijvoorbeeld ook een zelf ontwikkeld montagesysteem, waardoor het eindresultaat er strak uitziet.”

Praktisch
“Collega Peter de Bree is Business Developer bij AliusEnergy. Hij brengt de Nederlandse PVT-markt voor ons in beeld. Naar aanleiding van zijn marktonderzoek hebben we besloten om lid te worden van Stroomversnelling. We denken dat dit platform ons kan helpen om PVT beter op de kaart te zetten. We hebben deelgenomen aan enkele Samenwerkdagen, en wat ons meteen opviel was de praktische instelling bij Stroomversnelling. Er wordt op een heel concrete manier gesproken over zaken als inzetbaarheid, hanteerbaarheid en uitvoerbaarheid. Dat beviel ons heel goed.”

Met de paplepel
Wil van der Meijden vertelt over de ontstaansgeschiedenis van AliusEnergy: “Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn vader zat in de installatiesector, en mijn moeder heeft mij sinds mijn jeugd respect voor de aarde bijgebracht. Zo kreeg ik de basis-ingrediënten met de paplepel ingegeven. Na een studie energietechniek is het bedrijf in 2007 opgericht vanuit de zolderkamer. Ik heb een aantal installaties zelf ontworpen en uitgevoerd. Vervolgens zijn we snel gegroeid. Maar waar het uiteindelijk om draait, is werken aan een betere toekomst voor ons en voor onze kinderen.”

Deel dit bericht via social media: