Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuwe leden: Bouwers kiezen voor Stroomversnelling

Dinsdag 10 mei ondertekenden op Landgoed Ulvenhart in Ulvenhout weer drie nieuwe leden het lidmaatschap bij Stroomversnelling. Op de vierde samenwerkdag, deze keer in Noord-Brabant, werden de nieuwe leden voorgesteld. Op de samenwerkdagen werken de leden van Stroomversnelling samen aan belangrijke thema’s rondom Nul op de Meter renovaties zoals monitoring, NOM-Keur, bewoners in NOM-renovaties en hoogbouw.

De nieuwe leden zijn drie bouwers, allemaal met een uitgebreide staat van dienst, TBI, Schouten Bouw & Ontwikkeling en Hendriks Coppelmans Bouwgroep. Drie bouwers met ruime ervaring in Nul op de Meter nieuwbouw. Met de geleerde lessen uit deze projecten willen zij nu gaan inzetten op renovatie naar Nul op de Meter van bestaande bouw. Samen met de andere leden van Stroomversnelling willen zij hierin innovatieve stappen gaan zetten, maar vooral ook de processen ontwikkelen.

TBI

Met het lidmaatschap van Stroomversnelling verwachten de TBI woningbouwbedrijven ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep nóg beter in staat te zijn bij te dragen op het gebied van NOM-renovaties. Maar vooral processen te versnellen en versoepelen. Harald van Keulen, directeur TBI bouw zegt hierover: “Door onze kennis en krachten te bundelen verwacht ik dat we uiteindelijk op dát terrein grote stappen kunnen maken.” Daarnaast denkt Van Keulen dat de Stroomversnelling de leden ook meerwaarde biedt om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen: “Het bij elkaar brengen van diverse belangen aan de vraag- en aanbodzijde kan leiden tot betere matches tussen de diverse aanbieders en afnemers van NOM-proposities”.

Voor TBI zijn samenwerking en kennisdeling een vanzelfsprekendheid. Van Keulen: “Van oudsher zijn onze woningbouwbedrijven erg sterk in hun klantbenadering. Dit hebben we bereikt door intensief met elkaar op te trekken. Het heeft inmiddels geleid tot een krachtige visie op wonen, bewoners en conceptontwikkeling die we graag met de overige leden willen delen. Zo werken onze bedrijven al enkele jaren samen in het TBI WOONlab aan nieuwe woningconcepten voor de nieuwbouw. Gezien de grote verduurzamingsopgave waar we in Nederland voor staan, willen we deze kennis uitbreiden naar NOM-producten voor de bestaande bouw. We hopen dat andere partijen binnen de Stroomversnelling óns daarmee verder kunnen helpen. Zo snijdt het mes aan twee kanten”.

Schouten

Schouten is een bedrijf met een lange staat van dienst. Het Bouw- en aannemersbedrijf dateert van 1938 en is een familiebedrijf, waar Chris Schouten nu aan het hoofd staat. Over het lidmaatschap bij Stroomversnelling zegt hij: “De markt zit te wachten op ontwikkelende bouwers en daar ligt precies onze kracht. We brengen ontwikkelings- en bouwkennis nog dichter bij elkaar. Hierdoor verloopt het proces efficiënter en ontstaat er een optimaal product.” Tot nu toe deed Schouten veel in de nieuwbouw, maar met het lidmaatschap bij Stroomversnelling willen zij zich ook gaan richten op Nul op de Meter-renovaties van bestaande bouw. “We kijken niet alleen naar Nul op de Meter, maar naar een breder duurzaam kader. We ontwikkelen bij Schouten ook vaak het gebied om de woningen heen. Zo krijg je niet alleen een duurzame woning, maar ook een comfortabele leefomgeving.”

Hendriks Coppelmans Bouwgroep

Hendriks Coppelmans is een  innovatieve en maatschappelijk georiënteerde bouwgroep, gespecialiseerd in wonen. Ontwikkeling, bouw en onderhoud zijn de drie pijlers. Hendriks Coppelmans werkt samen met gespecialiseerde ketenpartners aan Nul op de Meter-concepten. Directeur Rene Beks vertelt hierover: “We hebben ervaring opgebouwd bij zes projecten in onder andere Vlijmen, Gemert en Haaren. Deze projecten zijn is inmiddels in aanbouw of opgeleverd. Na het werken met woningcorporaties aan nieuwbouw willen wij ons nu ook richten op renovatie in bestaande bouw.” Met Stroomversnelling hopen zij een versnelling van het proces rondom Nul op de Meter-renovaties te kunnen bewerkstelligen: “Overheid en corporaties hebben stevige ambities om energiebesparing in de bestaande woningvoorraad te realiseren. Ongeveer de helft van het woningbezit zal energetische maatregelen moeten ondergaan. En die verduurzaming moet ook nog eens vóór 2019. Een fikse opgave, die we samen met de leden van Stroomversnelling willen gaan versnellen.”

Deel dit bericht via social media: