Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuwe Leden op de eerste Stroomversnelling Samenwerkmiddag van 2018

Donderdag 12 april vond de eerste Samenwerkmiddag voor leden van Stroomversnelling plaats. Naast het interessante inhoudelijke programma mochten we ook twee nieuwe leden verwelkomen. Beide nieuwe leden komen deze keer uit de hoek toeleveranciers. Een belangrijke groep als het gaat om de innoveren en verbeteren van de concepten die nodig zijn om de gebouwde omgeving verder te verduurzamen.


Rc Panels

Rc Panels en haar partners transformeren verouderde huizen in woningen van de toekomst door haar unieke gevelelementen. De gerenoveerde woning ziet er weer mooi en modern uit en krijgt een lange levensduur met lagere energiekosten of nul-op-de-meter. In het concept van Rc Panels vormt standaardisatie en automatisering de basis, aangevuld met verregaande samenwerkingsverbanden met toeleveranciers en partners.

Carlos Klein, directeur van Rc Panels zegt hierover: “We doen dit met minimale inbreng van mensen en zo veel mogelijk met machines. We willen heel graag samenwerken met mensen, maar we geloven erin dat met de nieuwe technieken het mogelijk wordt om daadwerkelijk invulling te geven aan de ambitie die we als BV Nederland hebben, om 200.000 woningen per jaar te verduurzamen.”

Als lid van Stroomversnelling wil Rc Panels haar ambities beter en sneller realiseren. Dit willen zij doen door bijvoorbeeld input uit Stroomversnelling om te zetten in doorontwikkeling van het concept en voorbeelden van succesvolle toepassing van het concept te delen met leden. Klein ziet in het netwerk van Stroomversnelling een belangrijke kans om in contact te komen met alle leden van de keten: “We willen ons netwerk uitbreiden, juist ook met woningcorporaties. We willen de problematiek van onze eindklanten goed verstaan en integreren in ons proces als  toeleverancier.” 

Rc Panels is actief binnen vele projecten van partners binnen en buiten Stroomversnelling. Deze ervaring en daaruit de benodigde inzichten om versnelling van de verduurzaming te kunnen realiseren, kan Rc Panels actief inzetten om Stroomversnelling te helpen om verduurzaming nog beter op de kaart te zetten.


SWYCS

SWYCS, dat staat voor ‘see what you can save’, is een bedrijf dat Internet of Things oplossingen biedt. Met deze IoT-oplossingen zijn ze actief en succesvol op het gebied van energiemanagement en monitoring.  Rene Riemens, directeur van SWYCS legt uit wat ze doen: “We kunnen op een makkelijke manier een Internet of Things infrastructuur in woningen en gebouwen realiseren. Met deze infrastructuur maken we nul-op-de-meter monitoring en rapportages, realiseren we preventief of voorspellend onderhoud en maken we woningen slim, de zogenaamde smart homes.”

Deze oplossingen zijn een essentieel onderdeel binnen nul-op-de-meter-concepten om niet alleen de prestaties van de woningen te meten, maar ook de juiste data ontsluiting en analyses te doen voor bijvoorbeeld EPV-rapportages. Naast partner in projecten van Dura Vermeer is SWYCS ook actief in de monitoringontwikkeltafel van Stroomversnelling. Riemens: “Door actief te zijn binnen Stroomversnelling willen we samen met de leden komen tot een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld het monitoren van nul-op-de-meter-woningen.”

Deel dit bericht via social media: