Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuwe leden vanuit ontwikkeltafel Monitoring

Op donderdag 28 juni ondertekenden weer drie leden het lidmaatschap bij Stroomversnelling. De monitoringsleden zijn partijen die samenwerken aan het monitoringsonderdeel van NOM Keur. Zij zijn enkel lid voor de duur van de ontwikkeltafel en hebben geen doorlopend lidmaatschap. Hieronder de drie nieuwe Stroomversnellingsleden.

Ontwikkeltafel monitoring

Met de Ontwikkeltafel Monitoring faciliteert Stroomversnelling een samenwerking tussen toeleveranciers, corporaties, NOM-aanbieders, keuringspartijen en een externe expert. Van alle partijen wordt verwacht om preconcurrentiële kennis te delen, die bijdraagt aan het neerzetten van een goede standaard voor NOM-monitoring.

Het doel van de ontwikkeltafel is om NOM-monitoring meer te standaardiseren. De ontwikkeltafel monitoring moet het volgende opleveren:

  • Een keuringsmethode, waarmee kan worden beoordeeld of monitoringsystemen naar behoren werken.
  • Een API (Application Program Interface) die het mogelijk maakt gegevens tussen verschillende systemen uit te wisselen. Hierdoor kunnen corporaties werken vanuit één ICT-platform, ook al draaien er verschillende monitoringsystemen in hun woningen.
  • Een verdere aanscherping van de specificaties, zodat alle gewenste functionaliteiten aantoonbaar en toetsbaar zijn.

Fifhtplay

Fifthplay is een Belgische hightechspeler en volle dochter van de Niko Group. Fifthplay is specialist in het verrijken van woningen en gebouwen met IoT (Internet of Things) diensten voor comfort, veiligheid en energiemanagement. Momenteel levert Fifthplay een totaaloplossing voor monitoring en rapportage voor de EPV en NOM-woningen, inclusief alle hard- en software. Daarnaast levert Fifthplay ook diensten met betrekking tot analyse , benchmarking en visualisatie van data voor de verschillende relevante partijen in de keten.

Jasmin Hodzic, sales manager bij Fifhtplay: “Wij zijn lid geworden van Stroomversnelling omdat we denken dat we door onze kennis, kunde en internationale ervaring een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de vorming van de standaard voor monitoring en zijn derhalve ook actief in verschillende ontwikkeltafels van Stroomversnelling. Daarnaast willen we ook in gesprek komen en onze kennis delen met andere Stroomversnellingsleden om meer te leren omtrent de problematieken, belangen en behoeftes bij de verschillende partijen in de keten wat de energietransitie betreft en de uitdagingen in dit kader voor de nabije toekomst.”

Lens-energie

Lens-energie voegt waarde toe aan het vastgoed van woningcorporaties met de ontwikkeling van slimme zonnesystemen. Naast woningcorporaties, bedient Lens-energie ook de grootzakelijke markt met grootschalige zonnesystemen en SDE-trajecten. Zij ontwikkelen duurzame, integrale oplossingen voor het hele woningbestand; nieuwbouw, renovatie en bestaande bouw. De monitoring van deze zonnesystemen is dan ook een prioriteit. In de projecten wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Alle systemen worden nauwkeurig in de gaten gehouden via hun eigen energiemanagementplatform. Op die manier waakt Lens-energie over de door hen afgegeven opbrengstgarantie.

“Vanwege de uregentie die er is omtrent NOM-monitoringstool zijn wij lid geworden van Stroomversneling. Daar waar het overzicht van wat er werd geleverd voorheen makkelijker was met drie soort brandstoffen, een paar partijen en levering bij de mensen is dat nu met de energietransitie een ander verhaal. Er zijn meer partijen en brandstoffen bijgekomen en wij moeten daarbij kijken naar het integratieaspect en de technologie. Stroomversnelling werkt middels het poldermodel; leveranciers zitten met elkaar aan tafel omdat zij hetzelfde doel voor ogen hebben en begrijpen dat je alleen niet veel kunt bereiken. Ieder levert een stukje en samen het geheel. Daarnaast is het goed om nieuwe perspectieven te horen en kennis te delen.”: Jim Wiese, Chief Technology Officer bij Lens-energie.

Enermatics

Enermatics, de spin-off van IUNGO, is lid geworden van Stroomversnelling. Bouwers en woningcorporaties kennen IUNGO al enige tijd als de partij die versnelling brengt in energiemonitoring (ontwikkeltafel monitoring).  Met de volle focus op EPV weet Enermatics woningcorporaties nog beter te ontzorgen.

Enermatics bouwt voort op de bewezen kwaliteit van het home management systeem Iungo. In 2014 ontwikkelde IUNGO een aanpak voor het meten en monitoren van energieprestaties. Deze aanpak (hardware, software, gebruiksvriendelijk dashboard) kon zich snel bewijzen in de particuliere markt. Een logische vervolgstap was de ontwikkeling van een controller die bouwbedrijven kunnen inzetten bij hun NOM-projecten. Hiervoor is een integraal systeem ontworpen dat door alle complexiteit van (energie)beheer heenkijkt, een heldere blik op energieprestaties geeft en accurate rapportages oplevert. Enermatics monitort op dit moment o.a. 66 NOM woningen van Renolution, waaronder de VVE Ellen te Assen.

Loes de Waart van Enermatics: “We zijn blij met de allianties die konden groeien aan de ontwerptafels binnen Stroomversnelling. Het gaf Enermatics de kans om zeer gericht te werken aan de vragen van woningcorporaties. Mooi aan de samenwerking met Stroomversnelling is dat we allemaal dezelfde visie delen omtrent de energietransitie. Door die samenwerkingen gaan ontwikkelingen sneller. Daarnaast hebben we een goede link naar de markt met de diverse partijen.”

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit bericht via social media: