Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nomagazine waar EPV-bedragen en kledingontwerpers samen komen

Stroomversnelling en haar leden willen een bijdrage leveren aan de energietransitie in de woningmarkt door het realiseren van Nul op de Meter woningen. Om een bredere doelgroep te informeren over de haalbaarheid en voorbeelden van Nul op de Meter projecten maakt de vereniging vier keer per jaar een online magazine. Hierin staan voorbeelden, interviews en verdieping rondom Nul op de Meter. In elke editie komen verschillende thema’s, tools en projecten aan bod. Iemand uit de praktijk komt aan het woord en er wordt meer uitleg gegeven bij verschillende aspecten waar iedereen binnen Nul op de Meter mee te maken heeft.

EPV een belangrijk thema

De themapagina in de eerste editie is gewijd aan de Energieprestatievergoeding. Hoe kan deze worden ingezet. Kies je voor hetzelfde bedrag voor elke bewoner, of juist een verschillend bedrag zodat de lasten voor elke bewoner gelijk blijven? Wim Nieuwkerk van Woonkwartier en Marnette Vroegop, destijds betrokken bij Woonwaard leggen uit waar zij voor kozen en waarom. Hoe zet jij de EPV in?

Bezoek met een bak koffie de Bewonershoek

Hoe leg je uit wat een Nul op de Meter make-over is? En kun je dan ook de EPV duidelijk uitleggen? En als je dan aan de slag wil? Hoe kun je dan het beste beginnen? Alles rondom deze vragen en de impact op bewoners in een NOM-renovatie kun je vinden in de bewonershoek. Neem bewoners mee naar een comfortabeler, mooier huis voor dezelfde woonlasten!

What’s going on in the UK?

Onder de naam Energiesprong is Nul op de Meter bezig met schaalvergroting op internationaal niveau. De eerste projecten komen nu van de grond, onder andere in de UK. Emily Braham van woningcorporatie Nottingham Homes verteld over het project dat zij gaan starten. Het Nul op de Meter renoveren van 9 smalle, hoge huizen. Is er voldoende PV-capaciteit mogelijk? Hoe gaan ze een bouwer kiezen en wat heeft een bekende kledingontwerper daar mee te maken? En hoe gaan ze om met de uiteenlopende energierekeningen van bewoners die gaan van 50 tot 1900 pond?!

Deel dit bericht via social media: