Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Op weg naar Nul – transitie in acht stappen’

‘Op weg naar Nul- transitie in acht stappen’, is de titel van het boek dat Petra Hofman en José van der Loop hebben geschreven naar aanleiding van hun ervaringen met het innovatieprogramma energiesprong. Het boek neemt de lezers in praktische stappen mee in het proces om Nul op de Meter-renovaties tot stand te brengen. 

José van der Loop en Petra Hofman hebben gewerkt als kwartiermaker, procescoach, monitor en ontwikkelaar. Terugkijkend hebben zij processen en methoden ontwikkeld die vanuit de praktijk bijdragen aan transitie.  ‘Op weg naar Nul- transitie in acht stappen’ bevat de meest concrete transitiehandreiking die er is: de beschrijving van transitieproces werk in de dagelijkse praktijk. “Het is een boek geworden met ervaringen, handreikingen, anekdotes en persoonlijke verhalen”, vertelt Petra Hofman. “Juist die bijna persoonlijke aanvullingen zijn een praktische aanvulling op de meer academische beschouwingen en toekomstvisies.” Op basis van ervaringen in het programma Energiesprong beschrijven José en Petra waar je in terecht komt als je in de wereld van de duurzame vernieuwing stapt. “Uit deze ervaringen ontstond het stappenplan dat werkt in een complexe dynamische omgeving: de 8 stepping stones. De stones zijn toepasbaar in allerlei domeinen van verandering.”

Jan Rotmans

In het voorwoord schrijft Jan Rotmans dat alles op alles moet worden gezet om die 7 miljoen huur- en koopwoningen zo snel mogelijk energieneutraal te maken. “Dat valt of staat echter niet met de techniek maar vooral hoe we het met elkaar kunnen organiseren”, aldus Rotmans.  Volgens Petra is dit boek voor verbinders, initiatiefnemers, procesbegeleiders en plannenmakers. Voor consultants, medewerkers in organisaties, CEO’s en bestuurders. “Eigenlijk, voor iedereen met lef, durf en gezond verstand die zelf iets wil doen om bij te dragen aan duurzame vernieuwing en die wil weten hoe om te gaan met deze complexe dynamiek.”

Gratis

Het boek is gratis digitaal te downloaden via
https://josevanderloop.mystrikingly.com/blog/boekpublicatie-op-weg-naar-nul-transitie-in-acht-stappen

Ook kan het boek in fysieke vorm via de twee links worden besteld.

Deel dit bericht via social media: