Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Plannen om hoogbouw te renoveren of verduurzamen? Kom inspiratie opdoen!

Verduurzamingsopgave voor hoogbouwflats

Binnen het project ‘conceptuele verduurzaming hoogbouwflats’ gaan Platform31 en Stroomversnelling samen met corporaties, marktpartijen, gemeenten en bewoners aan de slag met de opgave om dit deel van de woningvoorraad te verduurzamen. Hoe creëren we draagvlak bij bewoners? Hoe groot is de opgave? Hoe past de hoogbouw binnen de doelstellingen van corporaties? Welke mogelijkheden zijn er? Hoe ziet de business case eruit? Wat zijn risico’s en randvoorwaarden?

De bijeenkomst

Platform31, Stroomversnelling en Aedes organiseren een inspiratiebijeenkomst op dinsdag 4 juli 2017. Tijdens deze ochtend schetsen we de opgave, huidige oplossingen, bespreken we denkrichtingen voor conceptontwikkeling en ons programma. Daarbij voorzien we u graag van informatie en doen we ook zelf inspiratie op voor het project. Aan de hand van de ervaringen en kennis van de deelnemers willen we ook het project aanscherpen.

Benadering

Duurzaamheidsambities kunnen per corporatie en complex verschillen. Een complex kan in één keer of in stappen verduurzaamd worden naar label B, label A, nul-op-de-meter of CO2-neutraal. Als richting wordt de Versnellingsagenda van Aedes aangehouden. Het bekijken van deze scenario’s is net zoals het creëren van draagvlak onder de bewoners een onderdeel van dit project en de voor- en nadelen komen ook aan de orde tijdens de bijeenkomst.

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van en samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Aedes. De te ontwikkelen werkwijze en middelen bestaan uit 3 onderdelen: draagvlakcreatie bij de bewoners, het komen tot technische conceptoplossingen opgebouwd per labelstap en het prestatief of functioneel in de markt aanbesteden van de door de corporatie gekozen uitvoering. Meer informatie hierover vindt u op onze projectpagina.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor corporaties en huurdersorganisaties die in de planning hebben om in 2017, 2018 of 2019 één of meer hoogbouwcomplex te renoveren en te verduurzamen. Het gaat om complexen vanaf vijf woonlagen die zijn gebouwd in de periode 1945 – 1975. Medewerkers van de afdeling vastgoed als de sociale afdeling zijn van harte welkom. Deze bijeenkomst is vrijblijvend en staat los van deelname in het project.

Meer informatie & inschrijven

 

http://stroomversnelling.nl/agenda/inspiratiebijeenkomst-verduurzaming-hoogbouwflats/

 

Deel dit bericht via social media: