Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Programma Verbouwstromen reageert op internetconsultatie Nationaal Isolatieprogramma

Onlangs is het programma ‘Verbouwstromen’ opgezet door De Bouwcampus, Stroomversnelling, TKI Bouw en Techniek en TKI Urban Energy. Het programma wordt uitgevoerd met subsidie van BZK, onder programmalijn 5 van het Programma Versnelling verduurzaming Gebouwde Omgeving.

Verbouwstromen heeft als voornaamste doel: het bereiken van de klimaatdoelstellingen in de bestaande woningbouw middels “het realiseren van schaalbare en voorspelbare renovatiestromen met de bijbehorende marktontwikkelingen die daarvoor nodig zijn”, oftewel de realisatie van
renovatietreintjes rond gelijksoortige woningcontingenten.

Vanuit Verbouwstromen juichen wij het toe dat het Nationaal Isolatie Programma in het leven is geroepen om de verduurzaming van de koopsector een stevige impuls te geven. Verbouwstromen focust op de creatie van voorspelbare en almaar goedkoper en beter wordende renovatiestromen waarmee een CO2-neutrale gebouwde omgeving in 2050 gerealiseerd kan worden (in de huur- en de koopsector). Vanuit die focus zien we een aantal sterktes in de voorgestelde regeling en hebben we ook een aantal verbetersuggesties. Daarnaast hebben we een aantal aanbevelingen geformuleerd om het effect van de regeling zo effectief mogelijk te kunnen maken.

Lees de volledige reactie van Verbouwstromen op de internetconsultatie Nationaal Isolatieprogramma.

Deel dit bericht via social media: