Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Samenwerking met TKI Urban Energy en nieuwe leden

TKI Urban Energy, onderdeel van Topsector Energie, intensiveert de onderlinge samenwerking met Stroomversnelling. Op 5 juli tekenden zij een overeenkomst tijdens de maandelijkse samenwerkdag van Stroomversnelling in Utrecht. Doel van het partnerschap is een versnelling te krijgen in de ontwikkeling van nieuwe innovaties en het toepassen daarvan op grote schaal bij de verschillende Nul op de Meter projecten.

De samenwerking richt zich op het gezamenlijk ontwikkelen van innovatieoplossingen die de kosten van de ingrijpende Nul op de Meter renovaties verder verlagen. Daarnaast moet de energetische kwaliteit van de woningen verbeteren, maar ook duidelijk meer wooncomfort bieden. Verschillende innovatieprojecten vanuit TKI Urban Energy werden al uitgevoerd met leden van Stroomversnelling. Deze projecten richten zich op het integreren van energieopwekking, installatie en isolatie in de gevels en daken waardoor er meer industrieel en kostenbesparend kan worden gebouwd en bewoners minder overlast hebben tijdens de renovatie.

Partnerschap geeft impuls

Door het partnerschap verwachten beide organisaties een extra impuls en versnelling te geven aan de innovaties die nodig zijn. “We richten ons daarbij op duurzame energieopwekking op gebouwniveau door middel van zonne-energie, warmtepompen en bodemenergie, maar ook nieuwe vormen van energieopslag en de inzet van woningen als onderdeel van een smart en flexibel energiesysteem”, stelt Teun Bokhoven, voorzitter van TKI Urban Energy.

Vier nieuwe leden dragen bij aan innovatie

Op de samenwerkdag tekenden ook vier nieuwe leden bij Stroomversnelling. Twee bouwers, een toeleverancier en een startup zorgen voor een nieuwe impuls aan de aanbiedende leden van Stroomversnelling. Bouwer Renolution heeft met haar staalbouwframe product een exclusieve focus op energieneutraal en Nul op de Meter. Eerder dit jaar ontving Renolution al het NOM-Keur op concept.

Ook Built4U ontving tijdens Building Holland het NOM-Keur op concept. Het consortium van zes gespecialiseerde bedrijven richt zich met hun prefab gevels op het terugdringen van de warmtevraag van woningen.

Toeleverancier Hansgrohe komt met nieuwe inbreng op het gebied van water- en dus ook energiebesparing. Duurzaamheid en innovatie staan bij Hansgrohe voorop. Naast besparingen die zij kunnen bieden bij Nul op de Meter renovaties zegt Freek Wiesenhaan van Hansgrohe: “We ontwikkelen producten die veel langer meegaan, dan andere producten, kijken naar de langere termijn. Dat is de filosofie van ons bedrijf.”

Start-up Eante gaat zich richten op de driehoek van bouwer, bewoner en woningcorporatie. Zij willen aan de hand van de monitoring van Nul op de Meter woningen bewoners aan de keukentafel coachen bij het correct gebruiken van de technische installaties en zo ook na de renovatie het maximale uit de techniek te blijven halen.

Leen van Dijke en Mark Kooijman van Built4U
Leen van Dijke en Mark Kooijman van Built4U
Jan Willem Sloof van Renolution en Leen van Dijke (Stroomversnelling)
Jan Willem Sloof van Renolution en Leen van Dijke

 

 

 

 

 

 

 

 

Leen van Dijke met Eric van Teeffelen en Jan van den Boogaard van Eante
Leen van Dijke en Freek Wiesenhaan van Hansgrohe
Leen van Dijke met Eric van Teeffelen en Jan van den Boogaard van Eante
Leen van Dijke met Eric van Teeffelen en Jan van den Boogaard van Eante

Deel dit bericht via social media: