Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Stroomversnelling consortium krijgt nog eens 5,4 miljoen voor Nul op de Meter-renovaties  

Stroomversnelling leidt een consortium van partijen die 5,4 miljoen euro subsidie ontvangen via het  Interreg NWE programma. De subsidie is bedoeld voor het verder opschalen en stimuleren van Nul op de Meter-renovaties in het Verenigd Koningrijk, Frankrijk en Nederland. In navolging van de Europese Horizon2020 subsidie van 3,6 miljoen, die Stroomversnelling in februari ontving, is dit een verdere stimulans om via de Stroomversnellingsteams in Frankrijk en Engeland Nul op de Meter oplossingen verder op te gaan schalen met een groep woningbouwcorporaties (Vilogia en ICF in Frankrijk; Moat en Affinity Sutton in het Verenigd Koninkrijk Fond du Logement in Luxemburg.)

Nederland

Vanuit deze subsidie gaat er tevens geld naar een Nederlands start-up netwerk geleid door Factory Zero en naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Factory Zero werkt aan een nieuwe Nul op de Meter-propositie waarbij de huidige kosten van productie met 30% moeten worden gereduceerd. Partijen in het consortium rond Factory Zero zijn samengevoegd vanwege hun specialistische kennis en visie op een industrieel te produceren renovatie die samen een nieuwe standaard in de markt wil gaan zetten qua prestatie en prijs. Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH) is een samenwerking van 23 gemeenten die Nul op de Meter oplossingen voor appartementen in VVE’s in deze regio wil gaan toepassen.

Nul op de Meter

Het doel van Stroomversnelling is het mogelijk maken van Nul op de Meter-renovaties voor bestaande bouw en nieuwbouw. Na een Nul op de Meter make-over moet een woning, naast energieneutraal, ook mooi, comfortabel en betaalbaar zijn.  De make-over duurt maximaal een week, geeft een 30-jarige prestatiegarantie en verbetert binnenklimaat en uiterlijk van de woning. Na de renovatie valt de energierekening weg en kan de woningcorporatie dit bedrag via de Energieprestatievergoeding vragen. Op deze manier gaan bewoners niet meer betalen en kunnen woningcorporaties renovaties beter financieren.

Het Interreg North-West Europe programma stimuleert transnationale samenwerking om Noordwest-Europa als economische speler een aantrekkelijke plek te maken om te wonen en te werken. Waarbij een hoog niveau van innovatie, duurzaamheid en cohesie voorop staan.

Deel dit bericht via social media: