Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Stroomversnelling viert feest, EPV ook door Eerste Kamer

Dinsdag 17 mei is het wetsvoorstel Energieprestatievergoeding door de Eerste Kamer aangenomen. Voor alle leden van Stroomversnelling goed nieuws rondom de wet die zo broodnodig is om Nul op de Meter de vlucht te geven die het nodig heeft.

EPV

Nu het wetsvoorstel dat een Energieprestatievergoeding mogelijk maakt (Energieprestatievergoedingsovereenkomsten tussen verhuurders en huurders (34.228)) op 17 mei ook door de Eerste Kamer is aangenomen kan de wet nu snel (wellicht al op 1 augustus) in werking treden. Deze wet biedt corporaties het wettelijke kader om van huurders van gerenoveerde Nul op de Meter (NOM) woningen een energieprestatievergoeding (EPV) te vragen. Deze EPV komt in de plaats van de oorspronkelijke energierekening die zij voor de renovatie betaalden. De woonlasten van de huurders blijven daardoor bij normaal gebruik van de woning gelijk aan de woonlasten voor de renovatie (woonlastenneutraal). Het wooncomfort en de kwaliteit van de woningen gaan bij een Nul op de Meter renovatie fors omhoog.

Blijdschap

“In 2013 hebben zes woningcorporaties en vier bouwbedrijven een deal gesloten om 111.000 woningen Nul op de Meter te maken. Een fantastisch initiatief dat door bijna alle politieke partijen wordt gesteund en ook door huurders met enthousiasme is omarmd. Iedereen wil het, maar het bleek toch de nodige tijd te kosten om wat iedereen wilde een stevige wettelijke basis te geven. Het resultaat van vandaag geeft aan dat Nul op de Meter, ook politiek, breed wordt gedragen. Daar zijn we erg blij mee en de leden van Stroomversnelling kunnen nu eindelijk op basis van deze wet verder werken aan opschaling van Nul op de Meter renovaties“ Aan het woord is Leen van Dijke, bestuursvoorzitter van Stroomversnelling.

Intensieve en succesvolle samenwerking

Stroomversnelling bestaat inmiddels uit meer dan 50 actieve leden die volop aan de slag zijn met Nul op de Meter-renovaties. Van Dijke wil dit moment aangrijpen om de leden van Stroomversnelling – en met name de koplopers van Stroomversnelling Huur – in het te zonnetje zetten. Zij zijn begonnen zonder wettelijk kader, hebben fors geïnvesteerd en namen daarmee risico’s. Zonder hen was dit nooit dit nooit gelukt. Verder wil ik graag de ambtenaren van BZK bijzonder bedanken voor het constructieve overleg dat er gedurende het proces dat tot het wetsvoorstel leidde is geweest.”

Deel dit bericht via social media: