Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Subsidieregelingen voor renovatie naar Nul op de Meter-woningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving.

Het RVO wil graag de subsidieregelingen, Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP-subsidie) en Fond energiebesparing huursector (FEH-lening) opnieuw onder de aandacht brengen.

Bij het realiseren van een Nul op de Meter-woning (NOM-woning) krijgt de woning de kwaliteit, levensduur, eigentijdsheid en het comfort van een nieuwbouwwoning. Een ingreep naar NOM is financieel interessant als de levensduur van de woning zodanig verlengd wordt dat deze gelijk is aan de levensduur van een nieuwbouwwoning. Het aanbod aan de huurder is niet ‘slechts’ een Nul op de Meter-woning, maar een comfortabele en betaalbare woning – zo goed als nieuw – tegen dezelfde woonlasten.

Dit vraagt een flinke investering van een woningcorporatie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft twee regelingen die interessant zijn wanneer een verhuurder een huurwoning zodanig renoveert dat het een Nul op de Meter-woning wordt.

Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP-subsidie)

Woningcorporaties en andere verhuurders van woningen waarvan de huurprijs onder de liberalisatiegrens ligt en die de energieprestatie van de woningen verbeteren, kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van de Energie-Index klasse die een huurwoning bereikt. Dit betekent dat bij de aanvraag de huurwoning een opgenomen en geregistreerde Energie-Index heeft en na renovatie een verbeterde Energie-Index heeft bereikt. Meer informatie treft u op www.rvo.nl/STEP.

Fonds energiebesparing huursector (FEH-lening)

Woningcorporaties en andere verhuurders die de energieprestatie van minimaal 5 huurwoningen flink verbeteren, kunnen in aanmerking komen voor FEH, een lening met lage rente. De woningen moeten een bepaalde energieprestatie bereiken om in aanmerking te komen voor de lening. De lening is maximaal 25% van de te maken projectkosten, met een maximum van €15.000,- per huurwoning. Meer informatie treft u op www.rvo.nl/FEH.

Deel dit bericht via social media: