Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Terugblik op dynamische tweede samenwerkdag

‘Hier vinden we partijen die met ons kunnen meedenken’

Op dinsdag 8 maart vond de tweede samenwerkdag plaats voor de leden van Stroomversnelling. Dit keer was gekozen voor De Hamermolen, een inspirerende en gastvrije locatie in Ugchelen bij Apeldoorn. Zo’n zeventig leden meldden zich voor een afwisselend programma, waarbij veel ruimte was om te sparren, thema’s uit te diepen en de voorjaarsagenda voor 2016 met elkaar vast te stellen.

De bijeenkomst startte met een crash course NOM, waarbij onder meer de invloed van de EPV voor de verschillende partijen aan bod kwam, maar ook de ins en outs van de prestatiegarantie. Dat was voor de deelnemers ‘zeer verhelderend’. “Je krijgt in korte tijd een duidelijk beeld van de actualiteit. Verdere verdieping volgt in de praktijk.” Tijdens het plenaire deel vlak na de lunch, werden de deelnemers via korte pitches bijgepraat over subsidieregelingen, NOM-Ready en de rol van TKI Urban Energy dat zich richt op het beschikbaar maken van innovatiesubsidies en het begeleiden van consortia bij het opzetten en uitvoeren van innovatieprojecten.

Download hier de presentatie van Ivo Opstelten over de subsidieregelingen.

Liande Sjerps van TKI moedigde de leden aan om met ideeën te komen. De netbeheerders vroegen aandacht voor hun positie. “Wij zijn op zoek naar technische oplossingen om het netwerk sterker te maken en willen graag integreren met andere partijen om samen aan oplossingen te kunnen werken.” De middag was gereserveerd voor werksessies specifiek voor aanbieders, toeleveranciers, corporaties en gemeenten. Robert-Jan van Gerven van woningcorporatie Woonwijze uit Vught was blij met de opbrengst van de bijeenkomst. “Dit is voor ons dé plek om kennis te verzamelen. De volgende keer zouden we meer corporaties willen spreken die ervaring hebben met NOM om van hen te kunnen leren.” “Op deze bijeenkomsten ontmoet ik interessante partijen waarmee we kunnen samenwerken”, vindt Elbert Stoffer van Itho Daalderop. “Tijdens de sessie hebben we ervaringen gedeeld en besproken hoe we elkaar kunnen versterken.” Voor Jan van Veen van Geveke Bouw was dit de eerste samenwerkingsdag. “Ik vond het een nuttige bijeenkomst. We hebben vastgesteld welke thema’s we dit voorjaar verder gaan uitwerken. Zo wordt het steeds concreter.” Het complete verslag van de bijeenkomst vindt u hier.

Deel dit bericht via social media: