Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Thuisvester om voor NOM; alle nieuwbouw vanaf nu naar nul-op-de-meter

De Brabantse woningcorporatie Thuisvester is om voor NOM. In korte tijd zijn twee nul-op-meterprojecten afgetrapt, een in Oosteind, gemeente Oosterhout, en de ander in Raamsdonkveer. De in totaal 13 nieuwbouwwoningen zijn de eerste van een lange reeks.

In Oosteind worden om te beginnen 4 huur- en 4 koopwoningen gebouwd. Een van de kopers in Oosteind laat in BN de Stem weten dat nul-op-de-meter overigens niet de reden was om het huis te kopen. Berry Loonen (25): “Ik wilde gewoon graag in Oosteind wonen. Ik ken hier veel mensen en heb mijn vrienden hier. Verder zit je hier lekker dicht bij de snelweg. Dat is handig vanwege mijn werk. Dat de woning energieneutraal is, is mooi meegenomen.”

In Raamsdonkveer is afgetrapt met 9 woningen. De woningen worden in oktober aangeboden voor de verhuur en naar verwachting april 2018 opgeleverd. Beide projecten worden uitgevoerd in samenwerking met o.a. Hendriks Coppelmans.

De toekomst is nul-op-de-meter

De 9 woningen in Raamsdonkveer en de 4 in Oosteind zijn de eerste van een hele reeks nieuwbouwwoningen die Thuisvester gaat neerzetten. Thuisvester kiest er namelijk voor om alle nieuwbouw vanaf nu, waar dat nog kan qua planning, nul-op-de-meter te bouwen. Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder Thuisvester: “We zien nul-op-de-meter als een goed verdienmodel voor de toekomst. Met NOM kunnen we de huurprijzen voor onze huurders laag houden en de EPV in combinatie met nieuwbouw maakt dat wij NOM als een succesvol businessmodel zien. Plus we kunnen op deze manier een stuk comfort aan onze huurders bieden. Het is wel wennen, we merken bij huurders dat die nieuwe technieken veel aandacht vragen dus dat kost ons nu wel tijd maar ik denk dat dit een transitiefase is.”

Condities samen gecreëerd

Thuisvester is sinds 1 september 2016 lid van Stroomversnelling, waarom? Hobbelen: “We zijn destijds lid geworden van Stroomversnelling omdat voor ons de condities, zoals de EPV, essentieel zijn om deze meer-investering te doen. Wij zouden die extra investering voor NOM-nieuwbouw, das toch zo´n 25.000 euro meer, niet kunnen doen als de EPV er niet was. En het is goed dat we daar collectief aan hebben gewerkt. Nu hebben we samen voor ons, maar ook voor andere partijen de juiste condities gecreëerd om te kiezen voor NOM.”

Tips voor andere corporaties!

“Het goedkoop kunnen aanbieden van een huurproduct daar zijn we in essentie voor. De EPV maak mogelijk dat je de meerkosten voor nul-op-de-meter kunt terug verdienen. Dus je moet in mijn ogen nu met goede argumenten komen om dat niet op te pakken,” aldus Hobbelen.

In het onderstaande filmpje geeft Pierre Hobbelen tips voor andere corporaties:

 

Deel dit bericht via social media: