Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Van nul kennis naar Nul op de Meter

Het delen van kennis is iets dat leden onderling doen, hierbij zijn bijeenkomsten zoals de Samenwerkdagen erg belangrijk. De eerstvolgende is alweer op 8 september aanstaande. Meerdere keren is op deze dag in de ochtend een NOM Crash Course gegeven, deze keer staat in de ochtend een verdiepingssessie over een het standaard afname contract centraal.

Voor nieuwe organisaties en leden die zich willen gaan bezig houden met renovaties naar Nul op de Meter zijn er in september verschillende andere mogelijkheden beschikbaar om de basiskennis van NOM te verkrijgen. BOB opleiding, training en advies hebben trainingen en cursussen beschikbaar op het gebied van verduurzaming en een workshop Nul op de Meter.

Training: Verduurzaming Bestaande Woningbouw

Renovaties met hoge energieprestaties zoals bijvoorbeeld Nul op de Meter met garantie worden de norm. Ook bij (particuliere) opdrachtgevers is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid, energiebesparing en duurzame opwekking. Succesvolle renovatieprojecten vereisen medewerking van alle stakeholders. Initiatief, scopebepaling, ontwerp en realisatie zijn nauw verbonden en bepalend voor het succes. Deze training is ontwikkeld voor professionals, zoals projectleiders, om hen te bekwamen om dergelijke projecten optimaal te kunnen managen. Na de training ‘Verduurzaming bestaande woningbouw’ bent u klaar voor deze markt en in staat om kansen te benutten en in de praktijk toe te passen. Docenten zijn onder andere Maurice Coen en Niels Slijpheer.

Janno van Dijke, Technisch projectleider bij VolkerWessels  volgde eerder deze training: “Deze training heeft volledig voldaan aan mijn verwachtingen. Ik heb er bijzonder veel van opgestoken en kan het iedereen, die raakvlakken heeft met woningbouwrenovatie, alleen maar aanraden. Ik houd me sterk aanbevolen voor een eventueel vervolg of een verdieping in deze materie.”

Start: Woensdag 14 september
Duur: 5 dagen van 8 uur
Waar: Utrecht

Meer informatie en inschrijven

Eerste kennismaking: Nul op de Meter Workshop

Een woning energieneutraal maken zonder dat een huurder er meer voor hoeft te betalen. Hoe gaat dat in z’n werk? In deze workshop komen alle aspecten van Nul op de Meter (NOM)-renoveren aan bod. Is Nul op de Meter een mogelijkheid voor uw organisatie of uzelf om in te zetten als middel om comfortabel en duurzaam wonen mogelijk te maken? De nadruk ligt op de huurwoningen, maar ook de mogelijkheden voor koopwoningen worden besproken. Van financiering en wetgeving tot prestatiegarantie en bewonerscommunicatie. Er wordt verkend wat Nul op de Meter-vernieuwbouw betekent, of kan betekenen, voor de organisatie en voor de samenwerking met anderen tijdens de projecten. De vastgoedkeuze, het komen tot het juiste aanbod en de bewonersparticipatie worden vervolgens in het middagprogramma verder uitgediept. Aan het einde van de dag bent u volledig op de hoogte van alle ins en outs van Nul op de Meter renoveren en kunt u in de praktijk aan de slag.

Deze workshop is ontwikkeld door Maurice Coen (organisatie- en veranderkundige bij Coen Consulting en Nul op de Meter-coach bij Stroomversnelling) en Doris de Bruijn en Sean Vos (renovatieconsultant bij SlimRenoveren en Nul op de Meter-coach bij Stroomversnelling) in samenwerking met de Stroomversnelling en BOB Opleiding, Training en Advies.

Wanneer: Dinsdag 20 september
Duur: 1 dag
Waar: Utrecht

Meer informatie en inschrijven

 

 

Deel dit bericht via social media: